• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Національні фахівці зі статистики готуються до проведення сільськогосподарських переписів
    Опубликовано: 2017-04-06 08:35:13

    Достовірна масштабна статистика дозволяє виключити неточності в процесі прийняття рішень, і в сільськогосподарському секторі це неабияк актуально. Впродовж усього тижня фахівці в області статистики з 20 країн регіону візьмуть участь у круглому столі, на якому будуть представлені нові рекомендації ФАО і методології збору даних в рамках Програми всесвітнього сільськогосподарського перепису 2020 року.

    Починаючи з 1945 року, по всьому світу ФАО надає країнам-членам Організації допомогу в проведенні десятирічних циклів національних переписів. В рамках проведеного в даний час раунду 2020 року, в ході національних переписів будуть зібрані і проаналізовані дані про екологічні наслідки актуальних сільськогосподарських практик, про викиди парникових газів і аміаку, про ступінь інтенсивності землеробства, типи землеволодіння, землекористування, методи зрошення і джерела водних ресурсів, аквакультури та промислове рибальство, поголів'я худоби і, звичайно, про кількість і розміри сільгоспугідь.

    Нові рекомендації, розроблені групою фахівців з сільськогосподарського перепису та досліджень Відділу статистики ФАО, включають інноваційні та економічно ефективні методології збору даних, а також рекомендації по інтеграції програм проведення переписів, досліджень та розповсюдження отриманих даних.

    «Група з сільськогосподарських переписів і досліджень ФАО більше двох років займалася розробкою нових рекомендацій, ґрунтуючись на консультаціях, проведених з країнами та іншими зацікавленими сторонами», - заявив Георгій Квінікадзе (Giorgi Kvinikadze), фахівець із статистики Регіонального офісу ФАО для Європи і Центральної Азії в Будапешті . «Презентація зазначених рекомендацій розгортається по всьому світу за допомогою проведення восьми регіональних круглих столів. Ці заходи допоможуть країнам отримати більш глибоке розуміння нових підходів».

    Національні сільськогосподарські переписи є масштабним джерелом статистичної інформації, необхідним для формування політики в цій галузі. Практичне здійснення рекомендацій ФАО , що оновлюються кожні десять років, допомагає забезпечити аналітику даних національних переписів і дозволяє країнам відстежувати існуючі тенденції і оцінювати ефективність їх діяльності в порівнянні з іншими країнами.

    «Рішення, що приймаються в області наукових досліджень, бізнесу, інвестицій та національної політики, є оптимальними, якщо вони засновані на фактичних даних», - зазначив пан Квінікадзе. «В даний час сільськогосподарський перепис є найбільш повним джерелом інформації про структурні дані по сільському господарству і єдиним методом статистики, що дозволяє отримати детальну картину структури сільського господарства всієї країни або її значної частини на найнижчих географічних рівнях».

    У круглому столі цього тижня беруть участь: Албанія, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Грузія, Угорщина, Ізраїль, Казахстан, Киргизстан, колишня Югославська Республіка Македонія, Молдова, Чорногорія, Російська Федерація, Сербія, Таджикистан, Туреччина, Туркменістан, Україна і Узбекистан.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.