• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ізраїль готовий купувати українську яловичину в значних об’ємах
    Опубликовано: 2017-03-31 15:46:31

    Сьогодні в Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулась зустріч заступника міністра з питань європейської інтеграції Ольги Трофімцевої з Послом Держави Ізраїль в Україні паном Еліавом Белоцерковскі та торговельним аташе держави Ізраїль в Україні посольства Елізабет Соловйов.

    «Експорт української яловичини матиме великий попит з боку Ізраїлю. Йдеться про постачання як мінімум 2,5 тис. тонн м’яса на місяць. При цьому ізраїльські компанії готові допомагати, як з отриманням сертифікату кошерності, так і з іншими ветеринарними питаннями. Більше того, ізраїльська сторона зацікавлена в довгостроковій співпраці, тому ця тема може бути цікавою для тих виробників і переробників, хто тільки збирається інвестувати у виробництво яловичини в Україні», - відмітила Ольга Трофімцева.

    Окрім того, сторони обговорили організацію найближчим часом візиту ізраїльських інспекторів, з метою поновлення експорту яйця столового з України до Ізраїлю. «Український бізнес, як і ізраїльські імпортери, зацікавлений у вирішенні даного питання, тому я впевнена, що ми зможемо це зробити досить швидко»,- підкреслила Ольга Трофімцева.

    Заступник міністра та Посол також висловили впевненість у тому, що під час офіційного візиту Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Ізраїля в травні поточного року, тема співпраці в аграрній сфері буде однією з основних. «Наша співпраця сьогодні включає багато цікавих напрямків і є дуже продуктивною. Ми будемо раді новим спільним проектам в сфері аквакультури, у фітосанітарії, генетики та інших», - зауважила Ольга Трофімцева.

    Сторони також виразили задоволення прогресом у перемовинах щодо Угоди про ЗВТ між Україною та Ізраїлем та наголосили на спільній зацікавленості у швидкому завершенні цього процесу, та знаходженні взаємовигідного компромісу щодо аграрних позицій: «Основна мета ЗВТ між нашими країнами – це надання імпульсу двостороннім бізнес-відносинам. Я рада, що наше бачення щодо процесу і очікуваного результату співпадає з позицією ізраїльських колег. Це дає надію на ефективну та результативну роботу», - резюмувала заступник Міністра після зустрічі.

    Довідка: Товарообіг аграрною продукцією між Ізраїлем та Україною за 2016 рік склав $301,4 млн, з яких експорт української продукції становив - $292,9 млн, а імпорт - $8,5 млн. Ізраїль входить в ТОП-20 країн, з якими Україна має найбільший товарообіг продукцією АПК. Головні товари експорту української продукції: Зернові злаки - $175,9 млн; залишки і відходи харчової промисловості - $45,5 млн, насіння олійних культур - $32,3 млн. У менших обсягах на ринок Ізраїлю було експортовано: олія – $5 млн, продукції борошномельно-круп. пром. – $8,3 млн, цукру – $6,8 млн.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.