• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світ олії та зерна: чому падають ціни на аграрну продукцію
    Опубликовано: 2017-03-30 13:30:36

    Огляд основних подій на валютному, зерновому та олійному ринках - в огляді експертів інвестиційної компанії SP Advisors. Курс української гривні до долара на минулому тижні незначно знизився через затримку чергового траншу МВФ. На готівковому ринку гривня залишалася стабільною, в результаті чого, курси міжбанківського і готівкового ринку зійшлися на рівні трохи вище 27 гривень за долар.

    Ціни на нафту знижувалися минулого тижня на тлі збільшення видобутку і зростання запасів нафти в США. Американські нафтовики продовжують бурити нові свердловини, проте, за деякими даними, не всі з них відразу запускаються в роботу. В даному випадку можна припустити, що добувачі нафти з США вичікують більш високих цін в разі, якщо ОПЕК продовжить угоду про замороження видобутку. Але чи підуть країни картелю на пролонгацію домовленостей в умовах такої активності своїх колег з США - велике питання.

    Ціни на аграрну продукцію також знижувалися минулого тижня. Аналітики і трейдери не бачать зараз ніякої причини зростання цін, за винятком несприятливих погодних умов. Однак на даний момент погода сприяє майбутньому врожаю. Також трейдери очікують звіт USDA щодо запасів зернових і олійних в США, який вийде 31 березня. Нагадаємо, що в звіті USDA також оновить прогнози посівних площ під агрокультури.

    Українська пшениця на фізичному ринку залишається стабільною в ціні, у чому їй в деякій мірі допомагають очікування збільшення імпорту з боку Туреччини на тлі "торгової війни" останньої з Росією. Також відзначимо зниження цін на європейську пшеницю, що може повернути її конкурентоспроможність на єгипетських тендерах.

    Аналітики і трейдери, опитані агентством Bloomberg минулого тижня, були в більшості негативно налаштовані щодо динаміки цін на зернові та олійні.

     

    Пшениця: зростання - 2, зниження - 5, нейтрально - 10.

    Кукурудза: зростання - 4, зниження - 5, нейтрально - 9.

    Соя: зростання - 3, зниження - 10, нейтрально - 5.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.