• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зростання ціни провокує збільшення імпорту «пекінки» в Україні
    Опубликовано: 2017-03-28 17:38:58

    Минулого тижня на ринку України з’явились перші відносно великі партії пекінської капусти з Польщі. Початку імпорту сприяв брак пропозиції якісної «пекінки» в українських господарствах та суттєве підвищення цін на вітчизняну капусту.

    Як вже повідомляли в «Інфо-Шувар», ще тиждень тому в Україні почали дуже швидко зростати ціни на пекінську капусту.

    Сьогодні на торговому майданчику ОРСП «Шувар» найбільшого в Західній Україні оптового ринку, «пекінку» високої якості пропонують за ціною 17-18 UAH/кг (0,58-0,15 EUR/кг), продукція гіршої якості коштує близько 15-16 UAH/кг (0,51-0,62 EUR/кг).

    Тобто, за минулий тиждень ціни на «Шуварі» зросли в середньому на 65%. Приблизно на стільки ж подорожчала «пекінка» і на ринку «Столичний» у Києві. Там сьогодні продавці пропонують цю капусту за ціною 20-23 UAH/кг (0,68-0,79 EUR/кг).

    Незважаючи на стрибок цін, знайти якісну пекінську капусту в українських господарствах сьогодні досить важко. Саме тому роздрібні мережі звернулись із замовленням до імпортерів, які сьогодні пропонують якісну «пекінку» з Польщі за ціною 22-23 UAH/кг (0,75-0,79 EUR/кг). Крім того, з’явились повідомлення про випадки контрабанди польської «пекінки». Така продукція найчастіше має невисоку якість і її пропонують в Україні за ціною 18-20 UAH/кг (0,62-0,68 EUR/кг).

    Нагадаємо, традиційно Україна починає імпортувати пекінську капусту в другій половині березня-на початку квітня. Необхідність в імпорті з’являється через сезонне скорочення пропозиції власної капусти. Більшість українських виробників тримають «пекінку» у звичайних сховищах з охолодженням, але в такий спосіб продукція може зберігатись лише до початку весни, потім, як правило, починаються суттєві проблеми із якістю продукції.

    Варто також зазначити, що високий попит на «пекінку» навесні триває не дуже довго. Вже у середині квітня продажі пекінської капусти починають спадати під впливом збільшення пропозиції ранньої білокачанної капусти і тепличних огірків та томатів.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.