• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна аграрна: через посівну ціни на зерно та соняшник впали
    Опубликовано: 2017-03-23 14:32:13

    Що відбувалось з цінами та експортом основних зернових та олійних минулого тижня, розповідає Валерія Пекін, аналітик компанії «Фенікс-Агро».

    ЗерновіЗа підсумками тижня експортні ціни попиту та пропозиції на базисі FOBна зернові українського походження знизилися на 1-2 долари на тонні. Паралельно з експортними цінами знижувалися і внутрішні закупівельні ціни на базисі СРТ-порт, хоча варто зазначити, що зниження цін найчастіше відбувалося в раніше сформованому діапазоні. Дане зниження стало можливе за рахунок достотного рівня пропозиції зі сторони виробників, адже зараз вони знаходяться в активній фазі посівної кампанії і потребують оборотних коштів.

    Що ж стосується світового ринку, то за підсумками звітного періоду на головних світових торгових майданчиках ціни на зернові зросли будучи волатильними протягом всього періоду. Зростання котирувань кукурудзи на Чиказькій біржі СВОТ стало можливим за рахунок активного попиту світових імпортерів та експорту продукції з США, а також очікуване скорочення посівної площі під культурою врожаю 2017/18 МР в США надавали цінами підтримку. При цьому баланс попиту і пропозиції кукурудзи в світі, а також перспективи гарного врожаю культури в Південній Америці, зважаючи на сприятливі погодні умови, продовжують тиснути на ринок. Котирування пшениці на біржі Euronext також дещо зросли. Протягом тижня гравці здійснювали спекулятивні покупки на фоні радісних оцінок результатів двох тендерів - в Єгипті і в Алжирі.

    Враховуючи таку динаміку цін на світовому ринку та активний попит світових імпортерів на українське зерно, ми вважаємо зниження закупівельних цін на внутрішньому ринку України короткостроковим та очікуємо відтік цін.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.