У 2015 Нідерланди провели дослідження експортного потенціалу української сільгосппродукції та перспектив її імпорту.
Про це повідомила радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерланди в Україні Кароліна Спаанс, пише «Пропозиція».
За її словами, дослідження показало, що голландці зацікавлені купувати в Україні продукти переробки овочів (зокрема, картоплі), заморожені фрукти та ягоди, а також свіжі ягоди.
Нещодавно посольство Королівства Нідерланди в Україні та проект FoodTechLink організували місію українських виробників фруктів, овочів і грибів, щоб фахівці ознайомилися з можливостями голландських переробних підприємств і вивчили перспективи експорту їх продукції на європейський ринок. Знайшовся і голландський виробник ягід, який зацікавлений в доповненні свого асортименту та обсягів виробництва продукцією з України.
«Але перш за все для європейського ринку важливий імідж продукції. Тому спочатку потрібно познайомити з нею потенційних покупців і активно займатися маркетингом. Не так, як на останній FruitLogistica, де було всього 4 стенди українських компаній, а так, як на останній виставці BIOFACH, де працював цілий український павільйон», ― зазначила Спаанс.
agravery.com
agrinews.com.ua