• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейський неврожай не матиме впливу на українських картоплярів
    Опубликовано: 2017-02-18 13:05:44

    В основних європейських країнах у сезоні-2016 загальний урожай картоплі був нижче середнього. Пов'язано це було із зсувом термінів посадки на два тижні, а збирання проводилася відповідно до графіка. Посівного матеріалу зниження врожаю майже не торкнулося.

    Про це повідомив генеральний директор картоплярської насіннєвої компанії «Солана Україна» Ігор Завадський, передає «Пропозиція».

    За його словами, на українських картоплярів європейський неврожай ніякого впливу не матиме.

    «У нас дуже локальний ринок, який вимагає уважного ведення фінансових розрахунків і відповідального підходу до вирощування картоплі. З огляду на вартість логістики та митних витрат на імпортоване насіння, більшість українських представництв європейських селекційних картоплярських компаній налагодило повний цикл виробництва насіння картоплі безпосередньо в Україні», ― зазначив Завадський.

    «Якщо якісь насіннєві компанії і підняли ціни, то це не партнерське ставлення до виробників картоплі», ― додав він.

    За словами гендиректора «Солана Україна», його компанія не змінює свою фінансову політику щодо українських картоплярів і продає посівний матеріал за взаємовигідними цінами, які прив'язані перш за все до економіки бізнесів, як селекційно-насінницького, так і промислового виробництва.

    Завадський також повідомив, що в сезоні-2017 «Солана Україна» крім імпортного посівного матеріалу буде реалізовувати вирощене в Україні насіння двох класів ― еліта і перша репродукція.

    «Насіннєвий матеріал, вироблений в Україні, дешевший імпортного, проте не поступається йому в якості, що підтверджується сертифікатами українських інспекційних органів», ― підкреслив він.

    Довідка:

    Група компаній «Солана» створює сучасні сорти картоплі, а також виробляє та поширює високоякісну насіннєву картоплю. Головний офіс знаходиться в Німеччині.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.