• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Жешові обговорили перспективи українсько-польської співпраці в аграрній сфері
    Опубликовано: 2017-01-30 18:08:55

    27-28 січня у польському місті Жешов в рамках 10-го Економічного Форуму «Європа - Україна» відбулася панельна дискусія "Розвиток аграрного сектору України в контексті європейської інтеграції". Взаході взяли участь представники політики, суспільства, бізнесу з ЄС та України.
    «Швидкий розвиток українського аграрного сектору для європейських аграріїв несе більше додаткових шансів, ніж загроз, тому що створює додаткові можливості для співпраці та спільних інвестиційних проектів у різних підгалузях», — заявила заступник Міністра аграрної політики України Ольга Трофімцева у в своїй презентації.
    За словами Ольги Трофімцевої, особливо цікавими для польських колег є такі напрямки співпраці з Україною, які дозволили б розвивати тісніший контакт у прикордонних регіонах обох країн. Зокрема, тут можуть бути здійснені спільні проекти з переробки, зі створення логістичних центрів та розвитку зеленого туризму, а також з виробництва та реалізації регіональних продуктів, наприклад, із захищеними географічними назвами. «Цікаво було почути, що польські аграрії розуміють як ніхто, що їх, як великого аграрного виробника, європейські фермери боялись не менше, ніж бояться зараз українського, коли Польща вступала до ЄС у 2004 році. А тому вони досить прагматично відносяться до перспектив розширення присутності українського аграрного бізнесу на європейських теренах», — розповіла заступник Міністра після дискусії. Вона додала, що Польща є сусідом для України, а також одним з найбільших торговельних партнерів в аграрній галузі.
    «Тому ми, як  міністерство, будемо і надалі розвивати плідну співпрацю в аграрному секторі з нашими польськими колегами. Як показав форум, ця зацікавленість є взаємною», — резюмувала Ольга Трофімцева.

    infoindustria.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.