• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДФС та Казначейство блокують електронні ПДВ-рахунки аграріїв
    Опубликовано: 2017-01-30 17:45:51

    Провідні аграрні асоціації звернулися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою негайно втрутитися у критичну ситуацію, що склалася у зв’язку з блокуванням додаткових електронних ПДВ-рахунків.
    Відповідний лист-звернення підписали очільники асоціацій: «Український клуб аграрного бізнесу», «Всеукраїнської Аграрної Ради», Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор», ГС «Аграрний союз України», ВГО «Українська аграрна конфедерація», «Союз птахівників України», Асоціація «Свинарі України». «Через незаконне блокування додаткових електронних ПДВ-рахунків сільськогосподарських підприємств в січні 2017 року та їх розблокування лише на 1 день – 13 січня 2017 року, велика кількість  сільськогосподарських виробників не встигла 13 січня здійснити зарахування відповідних коштів на додаткові електронні ПДВ-рахунки», — йдеться у листі-зверненні.
    Аграрні виробники опинилися в ситуації коли, враховуючи граничний строк реєстрації податкових накладних в рамках спеціального режиму оподаткування – 15 січня 2017 року  багато платників-сільгосппідприємств для поповнення ліміту по формулі на реєстрацію податкових накладних були вимушені внести відповідні кошти безпосередньо на свій звичайний рахунок платника податку в СЕА ПДВ, що призвело до нерозподілення відповідної суми між бюджетом та платником і як наслідок – до неперерахування належної платникові суми на його спеціальний рахунок у банку.

    infoindustria.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.