• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 2016 році аграрії України придбали близько 8,5 тис. одиниць техніки на суму майже 9 млрд гривень
    Опубликовано: 2017-01-23 14:37:42

    Україна буде всесторонньо підтримувати розвиток локального виробництва сільськогосподарської техніки. Про це зазначив міністр агарної політики та продовольства України Тарас Кутовий у своєму виступі на конференції «Стійке зростання - фактори успіху та стратегічні варіанти для сільгоспмашинобудівного сектору України», яка відбувалася у рамках Глобального форуму з продовольства 2017 у Берліні.
    «Зараз Україна є перспективним майданчиком для сільськогосподарського машинобудування. Тому закликаю міжнародних виробників техніки та інвесторів розширювати та переносити своє виробництво в Україну. Адже для цього у нас є усі умови – зручні технічні території, підготовлені інженери та фахівці, стабільний попит на продукцію цього сегменту», — сказав Тара Кутовий. Зокрема Міністр повідомив, що у 2016 році сільгосптоваровиробники України придбали близько 8,5 тис. од. техніки на суму майже 9 млрд гривень.
    «Минулий рік показав, що ринок живий і йому лише бракує інвестиційного поштовху. Про це свідчать і номенклатура вітчизняної техніки і обладнання, яке становить понад 2,5 тис. найменувань», — підкреслив Тарас Кутовий та додав, що у 2016 році впроваджено у виробництво близько 50 видів нових та модернізованих машин. Також керівник аграрного міністерства звернув увагу присутніх на необхідності розширення переліку малої техніки для фермерів, які з року в рік збільшують попит на машини та приладдя для сільського господарства. Як повідомлялося раніше, у Бюджетному кодексі України визначено, що у 2017-2021 роках щорічний обсяг коштів Державного бюджету України, які спрямовуються на підтримку сільськогосподарських товаровиробників, становить не менше 1 відсотка випуску продукції у сільському господарстві. При цьому, 20 відсотків такої підтримки використовується сільськогосподарськими товаровиробниками для закупівлі технічних засобів.
    За бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» у 2017 році передбачено 550 млн грн на технічне переоснащення АПК, підвищення купівельної спроможності сільськогосподарських товаровиробників шляхом здешевлення складної сільськогосподарської техніки, компенсації кредитних ставок банків залучених до придбання технічних засобів.

    infoindustria.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.