• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Це був цікавий але складний рік - Іван Слободяник про те, що вдалося зробити у 2016
    Опубликовано: 2017-01-01 16:30:00

    Іван Слободяник, генеральний директор Державного фонду підтримки фермерських господарств у своєму новорічному привітанні на сторінці в Facebook підбив підсумки роботи з фермерами у 2016 році.

    "Це був цікавий але складний рік. Багато чого вдалось зробити, але ще більше залишилось робити у 2017 році. Основне, що вдалось зробити, то це забезпечити таку прозорість що ймовірно вперше за історію розподілу фермерської фінасової допомоги ніхто з фермерів не платив ні копійки хабаря. Тож я можу чесно кожному з них подивитись в очі" - зазначив Іван Слободяник.

    "Смішно, але допускаю що це також є причиною того що з 5 млрд грн "допомоги" на підтримку саме фермерів, а це 40,0000 господарств надійде аж 65 млн!!! (1,3% від суми підтримки) Доречі всі хто виграв в цьому році всі її вже отримали фізично! Окрім цього була розроблена концепція трансформації Фонду підтримки фермерських господарств в аналог Платіжного агенства. Відпрацьовано нормативні акти на предмет можливості бути Фонду фінансовою установою - всиновок позитивний - щоб не казали про неможливість цього деякі високопосадові "хвахівці" Мінагрополітики. Попередньо домовлено про альтернативні джерела фінансування (недержавні). Але імовірно це все не на часі.Не дивлячись на складнощі бюрократичні – рік залишив в пам’яті переважно позитив – від людей з якими співпрацюєш – а це щирі люди землі. Які вдячні коли з ними щирий – своєю щирою підтримкою", - написав Іван Слободяник.

    Також він наголосив, що продовжить займатись аграрними питаннями: "на сьогодні вдалось узагальнити набір «альтернативного кредитування» з приватного сектору: починаючи від форвардних програм в обмін на паливо, добрива, ззр і продовжуючи фінансовими форвардами під врожай, також в пріоритеті буде просування фермерської продукції не експорт. Що стосується громадсько-політичного напряму,то я залишаюсь членом Ради Асоціації фермерів та одночасно в Команді Руху нових сил Михеіла Саакашвілі займатимусь агропитаннями: розробимо пакет реформ і щодня стоятимемо на захисті інтересів середніх та малих виробників."

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.