• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки фермери витрачають на корми для КРС
    Опубликовано: 2016-12-22 15:30:32

    Затрати фермерів на заготівлю фуражних кормів КРС щороку зростають.

    У 2016-17 маркетинговому році фуражна пшениця подорожчала порівняно з минулим роком на 413 грн за тону (12,2%) до 3 тис. 800 грн за тону, фуражний ячмінь – на 152 грн (4,5%) до 3550 грн за тону, фуражна кукурудза – на 251 грн (6,7%) до 4 тис. грн за тону. Про це повідомили в аграрній компанії «Фенікс Агро».

    Як зазначає аналітик «Фенікс Агро» Валерія Пекін, зростання цін на корма почалося з 2014 року: курс гривні активно знижувався, а оскільки ціни на корма прив’язані до курсу долара, девальваційні процеси відобразилися на ціні. Ціни на молоко, навпаки, з 2014 року були стабільними. Незначне зростання ціни почалося з кінця 2015 року.

    «Це заважало розвитку тваринницького комплексу України, який почав інтегрувати девальваційні процеси національної валюти лише в кінці 2015 року», - уточнює Валерія Пекін.За прогнозами аналітика, у довгостроковій перспективі, після повної інтеграції закупівельними цінами на незбиране молоко девальвації гривні, ціни на кормове зерно знизяться, що буде сприяти відновленню рентабельності в секторі молоковиробництва, який функціонував в умовах особливо високих і нестабільних цін на корми протягом майже всього минулого десятиліття. Дізнатися більше про те, як зміняться ціни на кормове зерно, можна буде на X Ювілейному молочному конгресі, що буде проходити у Києві 2-3 березня 2017 року.Тварині масою у 500 кг і середнім добовим надоєм у 20 кг потрібно заготовити до 60 кг корму щодоби. За даними комерційного директора Консультаційного центру АВМ Дениса Сергієнка, в добовий раціон корови входить: 10-12 кг грубих кормів (сіно), 30-35 кг соковитих кормів (силос, сінаж), 3-4 кг концентрованих кормів (зерно, шроти).

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.