• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Яким буде сільське господарство через 10 років?
    Опубликовано: 2016-12-15 20:30:00

    Економічний експерт, почесний голова правління ГС Агенція підтримки підприємництва та інвестицій Олександр Турченяк зробив передноворічний прогноз про те, яке майбутнє чекає на АПК у найближче десятиліття.

    "Динамічний розвиток інформаційних технологій в Україні та усьому світі дає можливість очікувати на значно більші зміни у сільському господарстві, ніж ті, що характеризували його розвиток останні 30-50 років. Європейські країни давно і ефективно використовують прогресивні ІТ-технології для розвитку свого АПК – і це може стати майбутнім для України, можливістю стрімко наростити продуктивність аграрного виробництва", - зазначає експерт.

    Він зауважив, що сьогодні Україна уже тісно співпрацює із країнами ЄС у сфері залучення ІТ-технологій – як для отримання інформації про стан посівів, так і для підвищення продуктивності урожаїв. "Поки що IT-технології є прерогативою переважно великих компаній, однак у перспективі доступ до застосування агрокоптерів або автономних тракторів отримають широкі кола сільгоспвиробників. Сьогодні АПК є провідною сферою української економіки. І впровадження сучасних технологій у цій галузі дасть змогу збільшити продуктивність не лише у цій сфері, але й забезпечити зростання вітчизняної економіки загалом. Україна може стати однією із провідних країн-експортерів на світовий ринок органічної продукції. Сьогодні під вирощуванням цієї продукції в Україні перебуває 1% всіх сільгоспугідь, але збільшення їх у 5-10 разів є реальною перспективою. Оскільки вітчизняні сільгоспвиробники свідомо уникають використання біоінженерії при вирощуванні сільгосппродукції, це може стати нашою конкурентною перевагою. І Україна має всі шанси увійти у топ-5 постачальників на світовий ринок продукції без ГМО", - прогнозує Олександр Турченяк.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.