• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європа підсіла на гречку
    Опубликовано: 2016-12-04 15:30:00

    За останні 10 років країни Європейського Союзу збільшили імпорт гречки в 2,3 рази з 39 до 91 тис. тонн, натомість виробництво зросло лише на 8% з 226 тис. тонн до 250 тис. тонн. Про це повідомляє прес-служба УКАБ.

    Найбільшими виробниками цієї зернової в Європі є Франція та Польща, які сумарно забезпечують 80% виробництва. В той же час, найбільшими імпортерами даної культури серед європейських країн є Литва, Іспанія, Італія, Франція та Польща. Дана ситуація свідчить про суттєве зростання попиту на гречку і неможливість задовольнити його за рахунок власного виробництва, що робить європейський ринок досить привабливим для українських виробників, які наразі орієнтовані виключно на нестабільний внутрішній ринок.

    Примітними є те, що у ЄС гречка використовується для виробництва широкого кола продуктів, таких як пластівці, макаронні вироби, продукти здорового харчування та ін., у той час, як в Україні вона практично повністю споживається у вигляді круп.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.