• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти оголосили результати всеукраїнського тестування молока
    Опубликовано: 2016-11-22 15:30:00

    Фахівці Центру експертиз "ТЕСТ" дослідили 16 зразків молока, придбаного в різних куточках України. Іспит "на чистоту" успішно здали далеко не всі, а деякі з них, як виявилося, можуть навіть зашкодити здоров'ю.

    Чому молоко має бути насамперед чистим

    Саме чистота молока – головний критерій його якості, а не свіжість чи натуральність, як вважають багато українців. Такого висновку дійшли фахівці Центру споживчих експертиз "ТЕСТ". Адже свіжий і натуральний продукт не може вважатися якісним, якщо був отриманий, наприклад, від хворої тварини. У "ТЕСТі" переконані – на перший план має вийти чистота продукту і три її основні складові: здорові корови, відсутність домішок і правильний температурний режим.

    Що показав тест молока

    За трьома вищеназваними критеріями експерти досліджували 16 зразків молока. З них 6 – це домашнє молоко з базару, придбане в різних містах: Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі та Львові. Ще 10 зразків – це промислове молоко популярних торгових марок. Все молоко, придбане "у бабусь", іспит на чистоту провалило. У ньому знайшли бактерії і клітини, які свідчать, що у корови були проблеми зі здоров'ям. В одному зразку органічного молока була виявлена кишкова паличка – і це при тому, що це молоко було найдорожчим учасником тесту – 27 грн 60 коп. А ось молоко від великих виробників виявилося переважно чистим. Такий результат експерти пояснюють тим, що відомі торгові марки суворо контролюють якість продукції на всіх етапах виробництва – від ферми до полиці магазину, адже цінують свою репутацію. Щоб спростити українцям вибір хорошого молока, в Центрі експертиз "ТЕСТ" розробили спеціальний знак "Чистоту збережено". Якщо він є на упаковці молока, значить, таке молоко відповідає всім критеріям чистоти. Для отримання цього знаку мало з честю витримати всі лабораторні дослідження – фахівці "ТЕСТу" повинні особисто проінспектувати ферму і завод. До речі, серед усіх українських виробників першим цей знак отримало молоко "Простоквашино". Експерти рекомендують покупцям уважніше ставитися до вибору молока – адже справді якісним може вважатися тільки чистий продукт.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.