• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 70% озимих можуть не перенести зиму
    Опубликовано: 2016-11-22 17:30:00

    Всього третину полів озимих зернових в Україні готові до перезимівлі. Решта посіву не перенесуть зиму, якщо температура опуститься нижче -15 градусів. Про це заявила Тетяна Адаменко, начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру.

    "За нашими оцінками, посівів, які готові для перезимівлі, всього 30-35% від загальної площі сівби озимих зернових. Решта посіви знаходяться у фазі початку сходів. Якщо буде м'яка зима, дані рослини перезимують, проте якщо температура повітря опуститься нижче -15 градусів при безсніжжі - вони можуть загинути", - сказала експерт.

    За її словами, сівбу озимих культур в Україні повинна була завершитися ще до першого листопада, навіть у південних областях.

    "Сіяти озимі на сьогоднішній день вже безглуздо. Зараз сіяти можна тільки озимий ячмінь, у якого найкоротший період вегетації - 30-40 днів", - пояснила Тетяна Адаменко.

    На тих культурах, які сіялись вже в листопаді, навряд чи будуть отримані сходи, попереджають в Укргідрометцентрі.

    "Навіть якщо взяти північні райони Херсонської області - вже не буде необхідної кількості теплих днів для розвитку посівів. Хіба що в разі аномально теплої зими, яка поки що не очікується", - говорить Адаменко.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.