• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейський інвестор розвиватиме сільське господарство на Дніпропетровщині
    Опубликовано: 2016-11-21 19:30:00

    Словацький інвестор відкрив у селі Башмачка Солонянського району Дніпропетровської області компанію із вирощування гарбузового насіння. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

    ТОВ «Долина Агро СК» вирощуватиме та експортуватиме гарбузове насіння у країни Європейського Союзу. Зараз проект розрахований на 300 га гарбуза з перспективою розширення посівних площ наступного року до 1000 га. У створення підприємства вже інвестовано близько 1 млн Євро, а в 2017-2018 рр. заплановані інвестиції складають ще 1 млн Євро. На даний момент на підприємстві працюють 20 осіб, а найближчого року буде створене ще 30 робочих місць.

    «Словаччина є давнім партнером України, і ми раді, що тісна співпраця між нашими державами приносить свої плоди. Переконаний, що інвестиції в Україну, у Дніпропетровщину та спільний вихід на ринки Європейського Союзу є реальною інтеграцією, до якої ми всі прагнемо», — сказав під час відкриття підприємства депутат парламенту Словацької республіки Мікулаш Крайкович.

    Перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман підкреслив, що Дніпропетровська облдержадміністрація відкрита до роботи з інвесторами та готова максимально сприяти реалізації спільних проектів «Я радий, що нам вдається змінювати ситуацію на краще навіть в умовах війни. Ми орієнтуємось на створення сприятливого бізнес-середовища в області, і показником є зростання експортної виручки. Такі підприємства, як це, — сигнал для інших інвесторів, що навіть при невеликих для Європи вкладеннях та з правильною стратегією, на Дніпропетровщині можна успішно розвивати бізнес», — наголосив він.

    Перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник додав, що важливим є не лише створення нових робочих місць, але й інфраструктурний розвиток районів області.

    «Коли європейський інвестор вкладає кошти в нашу економіку, створює робочі місця і при цьому розвиває інфраструктуру, будує дороги, це дає впевненість у тому, що Європу можна побудувати в Україні, і ми це бачимо уже зараз», — зауважив Олійник.

    Відомо, що на ТОВ «Долина Агро СК» усі роботи реалізують українські спеціалісти, у компанії працюють місцеві мешканці, а всі матеріали та обладнання — українського виробництва.

    «Усі будівельні матеріали та спеціалізоване обладнання – українського виробництва. Комбайни, приймальний бункер, миєчна машина, сушильний стіл та різні типи конвеєрів були придбані на Каховському експериментальному механічному заводі. Усі працівники підприємства – місцеві мешканці», — додав директор ТОВ «Долина Агро СК» Ігор Герба.

    Поява словацького інвестора стала можлива завдяки роботі компанії Investment Service Ukraine. Це підприємство тісно співпрацює з чеськими та словацькими компаніями і спеціалізується на залученні та супроводі іноземних інвестицій.

    Як відомо, на сьогодні право експорту своєї продукції на територію Європейського Союзу мають 266 українських підприємств. Частка ЄС в загальній структурі зовнішньоторговельного обігу сільськогосподарської продукції України складає 33,9%.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.