• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДФС конфіскувала кукурудзи на 7 млн грн
    Опубликовано: 2016-11-17 18:30:00

    Співробітники ГУ ДФС у Полтавській області в рамках проведення операції «Рубіж-2016» та розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.366 КК України встановили посадових осіб сільськогосподарського підприємства, які шляхом умисної підробки документів ухилялися від сплати податків під час експорту сільгосппродукції. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

    Встановлено, що полтавське підприємство-експортер протягом вересня-жовтня експортувало понад 32 тонни кукурудзи 3-го класу вартістю більше 114 млн. грн. нерезиденту в Великобританію, Лівію, Нідерланди та Італію. При цьому вказана продукція закуповувалась за готівку у сільгоспвиробників Полтавської та інших областей України без відображення операцій у бухгалтерському та податковому обліку, а до офіційних документів (митні та податкові декларації з ПДВ та податку на прибуток тощо) вносились завідомо неправдиві дані щодо походження вказаної продукції.

    Далі товар транспортували та зберігали на терміналах двох компаній у Миколаєві з метою подальшого відвантаження на адресу підприємства-нерезидента та отримання неправомірної вигоди у розмірі незаконно застосованої нульової ставки податку на додану вартість.

    За результатами 5 обшуків, проведених за місцем розташування морських терміналів, де зберігалася продукція, виявлено та вилучено понад 1,9 тонни кукурудзи фактурною вартістю майже 6,9 млн. грн., документи бухгалтерського та складського обліку, які підтверджують накопичення, зберігання та експорту кукурудзи.

    Окрім того, накладено арешт на 12 розрахункових рахунків підприємства-фігуранта, відкритих у 5 банківських установах.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.