• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські гібриди кукурудзи підкорюють Білорусь
    Опубликовано: 2016-10-24 18:30:00

    Компанія «Маїс» отримала Свідоцтва про реєстрацію своїх нових гібридів в Білорусі. Свідоцтва керівнику компанії «Маїс» Віктору Борисову вручив директор Мінсільгосппроду Республіки Білорусь Володимир Бейня.

    Керівник української насіннєвої компанії, ознайомившись з роботою Державної комісії з сортовипробування Республіки Білорусь, відзначив високий рівень професіоналізму її персоналу, зокрема щодо обов'язкової фіксації рівня вмісту протеїну в зерні гібридів кукурудзи.

    Фахівцям аграрної сфери відомо, що кількість сирого протеїну в зерні безпосередньо пов'язана з якістю корму для тваринництва, від його вмісту залежить поживна цінність корму і економічна ефективність годування тварин, а також якість м'яса і молока. Особливо важлива кількість цього компоненту при приготуванні комбікормів для птахівництва. "Однак, на практиці, особливу увагу щодо визначення рівня сирого протеїну в Україні, головним чином, ми спостерігаємо при закупівлі продовольчої пшениці. Інтерес до рівня вмісту протеїну в зерні кукурудзи фактично відсутній і, навіть, в інформаційному полі дана проблема не є пріоритетною, в порівнянні з показниками потенціалу врожаю зерна і його вологості при збиранні. Приємним здивуванням для нас було ставлення до даної проблеми в Республіці Білорусь", - зазначає Віктор Борисов, керівник компанії «Маїс».

    "Починаючи з етапу офіційної реєстрації нових гібридів кукурудзи, урожай зерна досліджується за здатністю генотипів накопичувати в зерні сирий протеїн. Найчастіше фіксується діапазон його вмісту на рівні від 9 до 10%. Удвічі приємно було побачити кращим за цим показником наш гібрид ДМС 2510. Цей гібрид здатний накопичувати в зерні до 12,6% сирого протеїну, що  вище на 20-25%, ніж у національних стандартах та інших досліджуваних гібридах. Ці показники були зафіксовані на ГСХУ «Кобринська СС» в Кобринському районі Брестської області," - розповідає Віктор Борисов.

    Слід зазначити, що гібриди кукурудзи компанії «Маїс» Бестселер 287 МВ та Мрія МС є національними стандартами для різних груп стиглості та напрямів використання в Білорусі. Фахівці Держкомісії з сортовипробування зацікавлені в продовженні забезпечення системи сортовипробування республіки насінням гібридів кукурудзи компанії «Маїс», відзначаючи високий рівень якості насіння комерційних гібридів кукурудзи за показниками однорідності і рівня гібридності тих партій, які імпортувалися для посіву на зерно і силос в РБ.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.