• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Корпоративні комунікації і управління агрокомпанією
    Опубликовано: 2016-10-20 16:30:00

    Останні пару років, важкі для всіх галузей економіки України, внесли істотні корективи в плани розвитку багатьох аграрних компаній. І хоча українське сільське господарство в цілому продемонструвало свою стійкість і досить високу прибутковість, стало ясно, що ні великий земельний банк, ні вихід на IPO, ні розвиток переробки вирощеної продукції або нарощування логістики самі по собі не є гарантією процвітання. Цим всім ще потрібно вміти управляти.

    Керують агрокомпаніями люди. Іноді багато людей. Відповідно, в компанії повинен бути кодекс корпоративного управління і процедури, повинні бути стратегія розвитку, належна організаційна структура, розподіл прав і обов'язків, важелі і механізми контролю та заохочення, планування і прогнозування. Однак, єдиної ефективної моделі корпоративного управління, яка застосовується для всіх компаній, просто не існує. Саме тому досвід успішних компаній, західних чи українських, дуже важливий для розуміння шляху власного розвитку.

    "Не вчіть жити, допоможіть матеріально", - скаже навчений досвідом український аграрій. Але саме на вміння виживати в складних умовах, на прозорість структури, на зрозумілість бізнесу і навіть на корпоративну культуру дивляться зараз банки і інвестори, приймаючи рішення про інвестування або надання фінансування. Часи надприбутків пройшли, і бізнес став приймати обгрунтовані форми.

    18 листопада 2016 року у Київському Гольф Центрі Інформаційна компанія "ПроАгро" проведе конференцію "Корпоративні комунікації і управління агрокомпанією". В ході конференції її учасникам буде запропановано ряд практичних кейсів з планування та реалізації стратегії корпоративного управління, обговорять проблеми, з якими стикаються агрокомпанії в процесі реструктуризації і вертикальної інтеграції, операційної діяльності та побудови організаційної структури:

    - Оптимальна організаційна структура агрокомпанії - для компаній різного розміру, а не тільки холдингів.

    - Вертикальна інтеграція: тримати все під контролем або делегувати повноваження підрозділам. Навіщо потрібні кластери. Де найбільша додана вартість?

    - Оптимальний розмір земельного банку - чи існує він?

    - Операційні моделі агрокомпаній, системи управління бізнес-процесами. Але бізнес-моделі теж дають збій - як підстрахуватися.

    - Роль внутрішнього аудиту в корпоративному управлінні. Засоби контролю.

    - Ризик-менеджмент - специфіка в агробізнесі. Як рости, щоб не луснути.

    - Конфлікт: стратегічний розвиток vs операційний контроль. Чи не конфліктує той, хто не ризикує? Хто не ризикує, той не перемагає!

    - IT-технології в управлінні агрокомпанією. Йтиметься про глобальні рішення.

    - Критерії та процедури заохочення - більше про кар'єру і повноваження, ніж про гроші.

    З питань участі в роботі заходу, партнерських програм, організації доповіді та розміщення реклами звертайтеся в Інформаційну компанію "ПроАгро":

    тел. / факс: (+38 044) 248-02-67,

    (+38 067) 243-38-03, Анна Ніколенко

    e-mail: info@proagro.com.ua, event@proagro.com.ua

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.