• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через дефіцит вагонів-зерновозів компанії зазнають 100 млн грн збитків
    Опубликовано: 2016-10-13 19:30:00

    Через дефіцит вагонів-зерновозів, недостатність тягового складу та їхній неналежний технічний стан, на фоні посилення контролю за автоперевізниками, виникла ситуація, коли потреба в залізничних перевезеннях у 2,3 рази перевищує фактичну подачу зерновозів. Восени щомісяця до 1 млн т зерна не вивозиться з елеваторів, через що компанії зазнають додаткових витрат на зберігання зерна на рівні 100 млн грн. Про це повідомляє прес-служба асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

    Через невчасне відвантаження зерна під загрозою опинилися виконання експортних контрактів та репутація компаній, що загрожує втратою ринків та штрафними санкціями за прострочення поставок. У той же час, переповненість елеваторів гальмує збиральну кампанію, оскільки за відсутності вільних потужностей зі зберігання, сільгоспвиробники часто вимушені призупиняти збір урожаю.

    «Для забезпечення подальшого розвитку агросектору та  збереження позицій України на міжнародних ринках зерна, необхідні термінові інвестиції у відповідну залізничну інфраструктуру, оновлення та нарощення парку локомотивів і зерновозів, а також спрощення доступу для приватних операторів. Нинішній парк вагонів-зерновозів і локомотивів та їхня модель функціонування залишились у спадок з радянських часів, і не може забезпечити сучасні потреби аграріїв. Так, у 1991 році виробництво зерна в Україні становило 38 млн т. Воно використовувалося переважно для потреб внутрішнього ринку. Сьогодні тільки на експорт планується відправити 40 млн т. Додаткові 100 млн грн, що будуть витрачені аграріями восени на зберігання, можна було б інвестувати у будівництво елеватора потужністю 27 тис. т або закупити 80 вагонів зерновозів»,  — підсумував Тарас Висоцький, генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.