• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У столиці створюють дрони, які заощаджують чималі кошти аграріям
    Опубликовано: 2016-09-27 17:30:00

    Три роки тому у власній квартирі Валерій Яковенко разом з партнером Февзі Аметовим зібрали свій перший дрон. Гроші почали заробляти з самого початку, адже виявилося, що зібрані хлопцями безпілотники заощаджують чималі кошти великим аграрним корпораціям.

    «Моя дружина не була особливо рада цьому, але потім ми переїхали в офіс. Орендували спочатку одне приміщення, потім інше. Зараз займаємо територію кількох поверхів», – розповів співвласник бізнесу Яковенко.

    «От у тебе є господарство у п’ять тисяч гектарів і тобі треба оглянути усі ці поля. Але всі розуміють, що одна людина цього не може зробити – фізично це неможливо. Власник ферми точково внесе необхідні дані про ділянку, і за рахунок цього відбувається значна економія», – розповів партнер Яковенка Февзі Аметов.

    Збирають безпілотники в невеличкій кімнаті в центрі столиці. Наче конструктор, кожна деталь дрону легко замінюється в разі потреби.

    «Якщо у процесі експлуатації пошкоджено якийсь елемент, його можна або відремонтувати, або замінити. Вся конструкція є модульною і все досить просто», – пояснює Яковенко, показуючи деталі БПЛА.

    Складові частини майбутнього безпілотника підприємці купують за кордоном: пінопласт – у Китаї, двигун – у Німеччині. В Україні їх вже допрацьовують і модифікують.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.