• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціна питання: де і на яких умовах можна залучити фінансування в агротрейдинг
    Опубликовано: 2016-09-24 18:30:00

    23 вересня 2016 року у Києві провідні фінансові спеціалісти агрокомпаній діляться рецептами вирішення проблемних питань, досвідом досягнення фінансової стабільності на  II Аграрній фінансовій конференції.

    Відкрив конференцію директор компанії "ПроАгро" Микола Верницький, який зазначив, що  сьогодні складно спрогнозувати подальші кроки й ініціативи уряду. Тому керівники фінансових служб змушені часто перебудовувати свою діяльність і оперативно пристосовуватися до нових реалій.  Під час вітального слова на конференції прозвучали слова подяки порталу Agronews за інформаційну підтримку та висвітлення актуальних питань.

    Ольга Фурцевич, фінансовий директор компанії UMG Agro, звернула увагу на критерії компанії, які враховуються під час залучення фінансування. "Компанія повинна працювати на ринку не менше трьох років, мати трирічну проаудировану звітність, мати великий обсяг власного капіталу, зрозумілу бізнес-модель, бездоганну репутацію та кредитну історію." - наголосила експерт.

    Також Ольга Фурцевич поділилася досвідом компанії UMG Agro по залученню фінансування: "Ми провели роботу приблизно з 20 банками. Складність полягала в тому, що в цей час прокотилася хвиля реструктуризації агрохолдингів. Тому багато банків закрили кредитування в принципі. Але розуміли, що ця ситуація повинна вирішитися, так як в Європі діє негативна облікова ставка, і банкам необхідно розміщувати десь свій капітал. І вже в лютому цього року вийшли на розгляд кредитної заявки в одному зі швейцарських банків. У квітні був узгоджений перший ліміт, потім другий ліміт вже в іншому швейцарському банку. На сьогоднішній день вже маємо відкриті ліміти в трьох банках, і в серпні отримали перше фінансування.

    Як працює торгове фінансування ілюструє дана схема.

    Головне, на думку Ольги Фурцевич, у питанні фінансування  не зупинятися, проявляючи завзятість.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.