• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єгипет може замінити молочникам ринок Росії
    Опубликовано: 2016-09-22 08:42:10

    Єгипетський ринок потенційно може замінити 50% від ринку Росії –  про перспективи розвитку українського молочного напрямку в інтерв'ю Agravery.com розповів  Богдан Шаповал, Голова Ради з питань експорту продовольства.
    Багато років одним із головних партнерів України була РФ, різка зміна партнера вплинула на український експорт. Росія закрила свої ринки для української продукції, як наслідок українські молочники переживають складні часи. Показовим є приклад українських сироварів, у 2005 році Україна експортувала 116 тис. тонн твердих сирів, в 2015-му – всього 10 тис. тонн. У своєму інтервью Богдан Шаповал каже, що потенційно цей ринок українським компаніям може замінити Єгипет.
    Богдан Шаповал, Голова Ради з питань експорту продовольства: «Потенційно можемо говорити про ринок Єгипту. В першу чергу тут цікаві білі м’які сири, а також сири які зберігаються у розсолі, саме вони дуже добре споживаються на арабському ринку. У цій країні є культура споживання молочної продукції, але найважливіше, Єгипет є трейдером цієї продукції. Єгипет і Алжир - це дві країни які закуповують щорічно молочних продуктів на суму більше півтора мільйона доларів, у вигляді сухого молока, масла, казеїнатів й т.д. Частину продукції вони споживають в середині країни, а більшу - постачають  в інші африканські країни: Судан, Сомалі, Ефіопія, Нігерія й т.д.
    Якщо Україні вдасться зайти на єгипетський ринок сильно й надовго, то він потенційно може замінити нам приблизно 45-50% від ринку Росії. Але нам треба розуміти, що на ринку Єгипту українській молочній продукції серйозну конкуренцію складуть товари з країн ЄС».

    Прес-служба Ukrainian food export board

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.