• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Програма страхування для постачальників засобів захисту рослин (ЗЗР)
    Опубликовано: 2016-08-26 16:30:00

    Несприятливі погодні умови обертаються значними втратами для аграріїв. Надійним джерелом захисту від агроризиків є страхування, забезпечуючи сільгоспвиробникам та постачальникам засобів захисту рослин (ЗЗР) механізм відшкодування заподіяних збитків, адже у такому випадку витрати за вирахуванням франшизи виплатить страхова компанія. Про існуючі страхові програми та про принципи розрахунку страхового відшкодування розповідає експерт страхового ринку, гендиректор компанії «Агрориск» Володимир Юдін.

    Сьогодні компанія «Агрориск»пропонує нову програму страхування, яка розрахована на постачальників ЗЗР. За даною програмою відшкодовуються витрати на ЗЗР, які не спрацювали внаслідок несприятливих погодних умов. Тобто, згідно цієї страхової програми є можливість укласти договір страхування відповідальності продавця ЗЗР за неспрацьовування препаратів внаслідок дії несприятливих погодних умов.

    Основними ризиками, які можуть стати на заваді нормальної дії препаратів, і, як наслідок, неотримання запланованого врожаю культур, є такі несприятливі погодні явища, як:

    -посуха (ґрунтова та повітряна);

    - зниження температури повітря (осінні та весняні заморозки);

    - опади у вигляді дощу (зливи), туману або роси.

    Під не спрацюванням ЗЗР слід  розуміти відсутність очікуваної дії препарату/ів протягом 5-7 діб після внесення препарату внаслідок будь-якого із застрахованих ризиків.

    Страхова сума (ліміт відповідальності) на 1 га встановлюється у сумі вартості ЗЗР.

    Основними умовами для прийняття посівів на страхування є наявність посівів, дотримання усіх агротехнологічних умов та проведення попереднього огляду з метою визначення стану посівів.
    Період страхування становить від моменту вступу в дію договору до завершення збору врожаю культури, на посівах якої застосовувалися ЗЗР.
    Читайте також: Українські аграрії майже не використовують інструмент страхування посівних площ

    Франшиза застосовується до страхової суми для кожного поля окремо, у розмірі 0%-1%.

    «Приміром, постачальник ЗЗР застрахував свою відповідальність за неспрацювання  гербіциду на посівах озимого ріпаку» - описує на прикладі принцип розрахунку відшкодування Генеральний директор компанії «Агрориск» Володимир Юдін.

    «Ввечері дня застосування гербіциду на посівах ріпаку відбулося зниження температури повітря до +50С». Протягом тижня після цієї події бур’ян не був пригнічений, що свідчить про те, що гербіцид не спрацював. Спеціаліст компанії «Агрориск» перевірив документи про застосування гербіциду, провів огляд посівів та підтвердив факт настання страхового випадку. У якості підтвердження Страхувальник отримав довідку з найближчої метеостанції з фіксацією погодних умов. Розрахунок відшкодування відбувається у розмірі вартості ЗЗР із вирахуванням франшизи» - пояснює Володимир Юдін.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.