• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Сумщині реконструюють завод та відновлять цукрове виробництво
    Опубликовано: 2016-07-16 19:30:00

    На Сумщині реально відновити цукрову галузь, упевнений голова облдержадміністрації Микола Клочко, який вчора зустрівся з керівниками сільськогосподарських підприємств регіону.

    "Сьогодні ми велику увагу приділяємо інвестиціям. І саме цукробурякова промисловість потребує дієвих заходів з боку як владних, так і бізнес-структур із залучення інвестиційних коштів на її відродження", - підкреслює чиновник.

    Зараз є попередні домовленості про відновлення заводу в Білопільському районі завдяки азербайджанським інвестиціям, зазначив він: "Йдеться про початок реконструкції. Планується, що на території заводу буде два об'єкти. Один з них пов'язаний з цукровою галуззю, і окремо буде цех по переробці сої", - повідомив Клочко.

    Одним з ключових питань наради розглядалася доцільність розширення площ посівів цукрового буряка сільськогосподарськими підприємствами області під урожай 2017 року, як сировинної бази для подальшої їх переробки.

    За інформацією виконуючої обов'язки директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Оксани Петрової, зараз площі посіву цукристих у регіоні значно скоротилися. Якщо в 1990 році площі цієї культури по всіх категоріях господарств становили 120000 га, у 2010 році - 14500 гектарів, то у 2016 році - тільки 1800 гектарів. Однак сьогодні цукробурякове виробництво є однією із стратегічно важливих галузей агропромислового комплексу.

    "Відродження цукрової промисловості на Сумщині, зокрема, відновлення роботи заводу сприятиме створенню нових робочих місць, збільшенню фінансових надходжень до бюджету, забезпечення власних потреб у цукрі і можливості його реалізації на внутрішньому і зовнішньому ринках", - зазначила вона.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.