• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • При придбанні сільгосптехніки в лізинг від фермера не зажадають заставне майно
    Опубликовано: 2016-07-08 18:30:00

    В Україні стартувала збиральна кампанія, яка, як і в минулі роки, крім радості від зібраного врожаю, приносить фермерам і традиційні проблеми. Одна з найбільш гострих з них - дефіцит у вітчизняних аграріїв сучасної, високопродуктивної сільгосптехніки. Причина банальна - дорожнеча спеціалізованих машин і механізмів не дозволяє селянам здійснити модернізацію свого технопарку. Банківське ж кредитування в умовах нестійкого валютного курсу також під силу далеко не всім. Вирішити проблему з придбанням сільгосптехніки може такий фінансовий інструмент як лізинг. Про особливості оформлення договору про лізинг сільгосптехніки наша розмова з експертом в області лізингу, директором компанії «Євролізинг-Україна» Олексієм Пищик.

    «Особливістю лізингового договору є те, що при його укладанні від аграрія не потребують заставу будь-якого майна - в даному випадку заставою виступає сама техніка. Адже на період дії договору (до моменту поки не буде погашена вся вартість техніки) сільгоспмашина є власністю лізингодавця. Лізингоодержувач ж користується їй на правах оренди», - пояснює Олексій Пищик.

    За словами експерта, крім більш спрощеного оформлення договору даний факт має і ще ряд переваг. Так, в разі поломки техніки, в період дії договору, витрати на її ремонт бере лізингодавець. Крім того, фермер звільнений від фіскального навантаження у вигляді податку на майно.

    «Також потрібно врахувати, що при оформленні договору в компанії «Євролізинг-Україна» обов'язкове страхування покриває всі можливі ризики, пов'язані з експлуатацією техніки і різними форс-мажорними обставинами», - додає експерт.

    При цьому експерт відзначає, що в компанії «Євролізинг-Україна» можна придбати як нову, так і більш дешеву раніше експлуатовану сільгосптехніку. «Наші фахівці, в свою чергу, нададуть всі необхідні консультаційні послуги не тільки на етапі оформлення договору, але і при виборі самої техніки. За дані послуги не стягується будь-яка додаткова плата. Ми зацікавлені, щоб наш клієнт зробив оптимальний вибір відповідно до потреб свого бізнесу», - підкреслює Олексій Пищик.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.