• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Влада Чехії наклала рекордний штраф за підроблений сир
    Опубликовано: 2016-07-04 18:30:00

    Ветеринарне управління Чехії (SVS) наклало рекордний у своїй історії штраф. Компанія Kovar plus повинна буде заплатити 2,5 млн крон за те, що продавала сурогат під виглядом справжнього сиру Едам (EIDAM).

    Як стало відомо з повідомлення відомства, компанія випустила на ринок 106 т продукту невідомого походження, в якому молочний жир був замінений рослинним. Інспекторам вдалося вилучити з продажу лише 16,6 т незрозумілого сурогату

    Інформація на упаковці сиру «EIDAM CIHLA 30%» свідчила, що його виробили на молокозаводі в польському місті Гіжицько. Однак виробник відкинув свою причетність до інциденту, заявивши, що ніколи нічого подібного не випускав.

    Коментуючи ситуацію, представник Kovar plus Ян Ваня розповів, що керівництво компанії зі штрафом незгодне і подасть на нього апеляцію.

    «Ми купили сир у іншої чеської компанії. Це дуже складна і заплутана ситуація», — сказав він.

    Як пояснили у ветеринарному управлінні, настільки високий штраф був накладений через те, що на ринок потрапила велика партія підробленого сиру. Інша причина — раніше фірму вже штрафували за аналогічне порушення. У 2013 році їй виписали два штрафи на загальну суму 2,6 млн крон за продаж 16 т конини під виглядом яловичини.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.