• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Великий зернотрейдер «погорів» на біопаливі і втратив 200 млн $
    Опубликовано: 2016-07-04 16:30:00

    Підрозділ найбільшої китайської продовольчої компанії в Голландії Nidera BV, втратило близько  200 млн $ за три роки через серйозні правопорушення з боку одного з трейдерів біопалива. Про це з посиланням на Bloomberg повідомляє Агропортал.

    Як стало відомо з повідомлення місцевої прокуратури, голландським відділенням поліції по боротьбі з шахрайством на минулому тижні було вилучено понад  1 млн € у вигляді нерухомості, грошей на банківських рахунках і акцій портфеля колишнього трейдера, який працював у фірмі, що займається сільськогосподарською продукцією і біопаливом. За словами представника Nidera, справа була пов'язана з втратами саме в секторі біопалива.

    Голландська зерно-торгівельна фірма вперше заявила про свої збитки в 2015 році. Тон ван дер Лаан, який до цього місяць був головним виконавчим директором, повідомив про те, що Nidera постраждала від дій «афериста».

    Основною причиною втрат стали «порушення, виявлені в нашому біопаливному торговому бізнесі в Роттердамі, які призвели до значних втрат запасів і до появи істотної заборгованості», повідомляє компанія в своєму щорічному звіті для голландської торгової палати.

    «Відповідальний трейдер був звільнений і ми припинили торгівлю біопаливом, - сказав представник Nidera. - Це був одиничний випадок у непрофільній частині бізнесу».

    За словами голландського прокурора, недобросовісний трейдер підозрюється в корупції і обмані. У період з 2013 по травень 2015 року він «заробив» € 1,2 млн за спиною роботодавця. Особистість трейдера не розкривається.

    До того ж, ці збитки стали великим ударом для китайської COFCO, що взяла під контроль Nidera два роки тому, щоб створити глобальну сільськогосподарську продукцію торгового дому.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.