• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Торгівля продукцією АПК на Кавказі та у Центральній Азії - відповіді на Самаркандській конференції
    Опубликовано: 2016-07-04 15:30:00

    Міжнародні експерти та представники урядових структур зберуться в листопаді поточного року в Самарканді для участі в триденній конференції, присвяченій огляду наукових досягнень і обговоренню майбутнього сільськогосподарської торгівлі між країнами Кавказу і Центральної Азії.

    Організацією конференції під назвою «Регіональне та міжнародне співробітництво в Центральній Азії і на Південному Кавказі: Останні зміни в області сільськогосподарської торгівлі» займається Інститут сільськогосподарського розвитку в країнах з перехідною економікою ім. Лейбніца (IAMO) за фінансової підтримки ФАО і Служби академічного обміну Німеччини в тісній співпраці з Самаркандської сільськогосподарським інститутом.

    Конференція надає платформу для обміну знаннями з запрошеними вченими та представниками владних структур з країн цих двох субрегіонів. Учасники поділяться досвідом і результатами наукових досліджень в сфері регіональної і міжнародної сільськогосподарської торгівлі в розглянутих країнах.

    Надіслані заздалегідь тексти виступів доповідачів, присвячені економічному співробітництву та інтеграції, забезпеченню сталого економічного розвитку регіону та іншим темам, пов'язаними з цими питаннями, і будуть представлені до уваги учасників конференції та підлягають обговоренню. В ході заходів планується відвідання виробників на рівні особистих селянських господарств і великих ферм-експортерів сільськогосподарської продукції, а також екскурсії по Самарканду, присвяченої ролі Великого шовкового шляху в розвитку торгівлі та регіонального співробітництва.

    «Між Кавказом і Центральною Азією історично існують тісні торговельні відносини, - зазначила економіст Відділу торгівлі та ринків ФАО Катерина Кривонос, - але за останні 2-3 роки в торговій політиці відбулися певні зміни, на які необхідно реагувати з метою полегшення внутрішньо регіональної та міжнародної торгівлі сільськогосподарською продукцією в регіоні».

    «Обмін продовольчими продуктами в регіоні в даний час зазнає труднощів у зв'язку постійними коливаннями курсів валют і новими викликами, пов'язаними з необхідністю координувати правила торгівлі із зобов'язаннями країн-членів Євразійського економічного союзу перед Світовою організацією торгівлі, а також напруженістю в торговельній сфері між Україною і Російською Федерацією і західними країнами»- продовжила Кривонос.

    Передбачається, що конференція послужить розвитку регіонального економічного співробітництва та інтеграції за рахунок пошуку шляхів протидії мінливому характеру сільськогосподарського ринку і складній політичній кон'юнктурі в країнах Кавказу і Центральної Азії.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.