• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Необхідно змінити підхід отримання коштів для держпідтримки фермерів - Тарас Кутовий
    Опубликовано: 2016-06-06 14:30:00

    Рішення про розподіл коштів відносно фінансової підтримки фермерів мають приймаються фермерською громадою. Цей механізм розподілу коштів унеможливить видачу грошей для людей, які не працюють на землі, а просто здають в суборенду. Про це повідомив глава Мінагрополітики Тарас Кутовий в інтерв'ю інформаційній агенції.

    "Мені кажуть: «Якщо ви будете підтримувати фермерів до 500 га, то завтра великі візьмуть і розіб’ються на такі маленькі підприємства». Ось це і є відповідь на цей аргумент. Люди в асоціаціях розуміють, хто і як працює, а хто не працює взагалі",- сказав Т. Кутовий.

    При цьому глава аграрного выдомства зазначив, що рішення про збільшення допомоги прийматиме Верховна Рада в рамках змін до бюджету. "Розраховуємо, що на друге півріччя ми цю підтримку вже отримаємо. Мені б дуже хотілося, щоб це відбулося до осені. Тоді люди зможуть зустрітися, прийняти рішення, щоб уже до весняних польових робіт фермери вже мали результати", - сказав Т. Кутовий.

    На думку Т. Кутового, для того, щоб отримати кошти з держскарбниці, необхідно змінити підхід, в рамках якого будуть отримуватися ці гроші. "Ми не хочемо говорити про суму. Конкретно зараз ми говоримо про 1% від реалізації сільськогосподарської продукції. За минулий рік це було 550 млрд грн. Якщо ми просимо 1%, мова йде про 5,5 млрд грн, і це абсолютно обґрунтовано, бо у Європі це 10%, у США – це 20%. Ми хочемо зафіксувати цей 1% в  окремому законі про підтримку галузі. Ми говорили і з прем’єром, і з міністром фінансів, і передбачаємо таку можливість в рамках бюджетної резолюції",- підкреслив глава Мінагрополітики.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.