За підсумками чотирьох місяців виробництво молочної продукції в Україні скоротилося на 25 тис. т, або на 4,33%, в порівнянні з відповідним періодом минулого року.
Про це повідомляє аналітичний відділ компанії Dykun з посиланням на Державну службу статистики.
Так, у січні-квітні 2016 року молокопереробні заводи виробили 530,3 тис. т молочних продуктів, тоді як у 2015 було 554,3 тис. т.
Обсяги виробництва скоротилися по трьом основним групам: молоко оброблене — 298,6 тис. т (-7,18%), масло вершкове — 28,5 тис. т (-2,4%), сири жирні — 35,9 тис. т (-4,01%). Виробництво кисломолочного сиру за аналізований період зросло на 5,63% — до 24,4 тис. т, а йогуртів залишилося на минулорічному рівні — 142,9 тис. т.
При цьому, в порівнянні місяць до місяця, виробництво молока обробленого у квітні цього року скоротилося на 10,73% — до 74,9 тис. т, та на 5% в порівнянні із березнем. Виробництво сирів жирних в порівнянні із квітнем минулого року скоротилося на 7,69% — до 9,6 тис. т.
В той же час, значно зросли обсяги вершкового масла (цьому слугувало зростання цін у лютому, через дефіцит продукту на ринку) — до 8,7 тис. т (+10,13%, до квітня 2015-го). Виробництво кисломолочного сиру склало 6,2 тис. т (+12,73%), а йогуртів — 37,4 тис. т (+5,95%).
Виробництво молочної продукції у січні-квітні 2015/2016 рр., тис. т.
agronews.ua
agrinews.com.ua