• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світовий ринок сухого молока на спаді
    Опубликовано: 2016-05-12 16:30:00

    Незважаючи на те, що торгівля cухим молоком відносно активна, в ЄС ведуться інтервенції, на ринку все одно відчувається надлишок пропозиції.

    Тому продавцям, в кращому випадку, вдається утримувати ціни стабільними.

    У Європі в кінці квітня експортні ціни на сухе молоко склалися на наступних рівнях: СОМ кормової якості пропонується по 1550 - 1600 USD / т, харчовий товар - по 1750-1900 USD / т, незбиране молоко - по 1950 - 2200 USD / т FOB Північна Європа.

    Як зазначалося раніше, активно ведуться інтервенційні закупівлі. На сьогоднішній день їх обсяг, запропонований в рамках програми підтримки, в загальному становить 144 тис. т.

    В Океанії ціни на сухе молоко трохи просіли. На відміну від Європи, торгівля в регіоні ведеться дуже мляво. За даними за березень, експорт цього товару скоротився на 42% в порівнянні з показником роком раніше.

    Останні торги GDT продемонстрували відносну стабільність цін по СОМ і збільшення - по СЦМ. Можливо, цей факт посприяє деякому зміцненню ціни в регіоні.

    Ринок сухого молока США демонструє дещо інші тенденції. На відміну від Європи і Океанії, тут ціни навіть зміцнилися. Хоча оператори цього ринку характеризують його як нестійкий, і поки не називають такі зміни трендом, адже особливого зростання попиту не відзначається.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.