• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські мірошники можуть експортувати до 500 тис. тонн борошна на рік - експерт
    Опубликовано: 2016-04-13 16:30:00

    В умовах постійно мінливої ​​кон'юнктури світового зернового ринку і зростання потреби в продовольстві все більшої значущості має сегмент продуктів переробки зерна, що дозволяє диверсифікувати ризики і підвищити прибутковість виробництва. Про це 13 квітня у своїй доповіді в рамках Каспійсько-Чорноморського аграрного конгресу заявив голова асоціації «Борошномели України» Родіон Рибчинський.

    «Для України світовий ринок борошна є стратегічно важливим. Уже п'ятий сезон поспіль українські мірошники планомірно нарощують експорт своєї продукції, освоюючи нові ринки збуту і підтверджуючи високий статус надійного партнера», - підкреслив він.

    Зокрема, експерт зазначив, що основними перевагами України в мукомольному сегменті є надійна сировинна база, обсяги якої щорічно збільшуються, а також наявність розвиненої мережі досить продуктивних борошномельних підприємств.

    «Згідно з даними USDA, за підсумками 2015 року Україна увійшла в ТОП-10 світових виробників пшениці, забезпечивши 4% світового виробництва. При цьому внутрішній попит на дану культуру залишається досить стабільним. При середньорічному рівні виробництва пшениці в 23,6 млн. тонн середній показник внутрішнього споживання оцінюється в 12,2 млн. тонн. Таким чином, в країні є практично дворазовий запас сировини", - підкреслив Р.Рибчинський.

    Також він додав, що в даний час в Україні налічується близько 1000 борошномельних підприємств, які на існуючих потужностях можуть забезпечити річне виробництво борошна на рівні 3,2 млн. тонн.

    «Висока якість продукції поряд з розширенням її асортименту дозволяє українським борошномелам планомірно нарощувати обсяги експорту. Так, за підсумками 2014/15 МР на зовнішні ринки було поставлено рекордний для останнього десятиліття обсяг борошна - 257,5 тис. тонн. За підсумками поточного сезону експорт даної продукції прогнозується на рівні 300 тис. тонн, а в майбутньому сезоні може збільшитися до 330 тис. тонн. Потенційно, використовуючи тільки наявні потужності, українські мірошники можуть експортувати близько 500 тис. тонн борошна щорічно. Але за умови збереження попиту та можливостей для подальшої модернізації виробництва даний показник може бути суттєво збільшений», - підсумував експерт.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.