Згідно оцінок Мінекономрозвітку українці споживають менше свинини ніж торік. Якщо торік фонд споживання свинини становив 975 тис. т, то за попередніми оцінками у кінці року він буде на 83 тис. т менше. Тобто середньостатистичний українець споживатиме на 800 грамів свинини менше ніж минулоріч ― 20,7 кг в розрахунку на особу.
Що стосується цінової ситуації, то додатковим чинником, який прискорить падіння, слугуватимуть сезонні коливання попиту. Жовтень є традиційно важким для свинарів через збільшення пропозиції альтернативних джерел білку.
Детальніше про перспективи на майбутнє, читайте в «Аналітичному огляді свинарства, вересень’14» від Асоціації свинарів України.
Прес-центр Асоціації свинарів України