• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр Олександр Клименко окреслив першочергові завдання для податківців та митників
    Опубликовано: 2013-01-19 19:48:07

    Міністр доходів та зборів України Олександр Клименко провів першу спільну відео-нараду з керівниками усіх регіональних підрозділів і центрального апарату податкової та митної служб.

    Одним з першочергових завдань, які поставив міністр перед співробітниками новоствореного відомства, є підвищення ефективності системи протидії тіньовому сектору економіки. Це стане можливим завдяки об’єднанню інформаційних баз даних та створення надсучасної ІТ-інфраструктури з єдиним програмним забезпеченням, що об’єднує всі види податків та обов’язкових платежів.

    «Завдяки об’єднанню наших баз даних ми в режимі реального часу зможемо відслідковувати весь процес проходження імпортованого товару – від кордону до покупця. Спільно ми повинні забезпечити «чистоту» декларуванняповний контроль за тим, який саме товар перетинає кордон і яким чином він оформлений за документами. У нашому розпорядженні є ефективні інструменти для посилення боротьби із контрабандою та податковими ямами. Зростання платежів до бюджету повинно бути досягнуте завдяки нашій інтеграції та операціональному співробітництву, і в жодному разі - не за рахунок тиску на бізнес» , - підкреслив Олександр Клименко.

    Міністр наголосив на важливості спільного контролю податківців та митників за експортними цінами, необхідності інвентаризації митних складів. На нараді також було поставлене завдання розробити ефективну систему протидії корупції та мінімізації людського фактору в процесі адміністрування податків та митних зборів.

    При цьому, за словами Олександра Клименко, процес утворення нового відомства не повинен відобразитися на поточній діяльності податкової та митної служби і створити жодних труднощів для платників податків.

    «Наші поточні завданнярозвиток сервісу для бізнесу, створення сприятливого бізнес-клімату, наповнення бюджету – залишаються у нашій сфері компетенції, і реорганізація аж ніяк не відміняє реалізації раніше запланованих заходів за цими напрямами», - підкреслив Олександр Клименко.

    На даний момент юристи податкової та митної служб готують внесення поправок до 405 нормативно-правових актів, які необхідні для інституційного становлення Міністерства доходів та зборів України.

    ***

    Нагадаємо, що Указом Президента України від №726/2012 від 24.12.2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.