• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Луганській області посаджено 2,5 тис. гектарів нових лісів
    Опубликовано: 2005-04-21 16:12:43
    На сьогодні в Луганській області посаджено 2,5 тис. гектарів нових лісів. Планується, що всього буде висаджено 25 млн шт. дерев і кущів. Про це Східноукраїнському інформагентсву Сxid повідомили в прес-службі Луганської Облдержадмінстрації з посиланням на заяви начальника Луганського обласного управління лісового господарства Володимира Янченка.

    На один гектар висаджується від 5 до 8 тис. сіянців. Відповідно до програми «Ліси України» в поточному році заплановано створення нових лісів на площі 4,5 тис. га Луганської області. На площі 2,5 тис. га буде проведений ремонт раніше створених лісів. Із загального обсягу посадки 76% насаджень будуть створені з хвойних порід, 15% з дуба.

    У поточному році державними лісомисливськими підприємствами Луганської області зібрано 180 тон шишок. В результаті переробки на стаціонарних шишкосушилках одержано 2058 кг насіння сосни. Для посіву наступного року заготовлено 44 тони жолудів. Для вирощування сіянців під посадку 2006 р. весною поточного року будуть посіяні лісові розплідники на площі 47,2 га. На цій площі планується одержати 35 мільйонів штук сіянців.

    Особлива увага приділяється вирощуванню спеціальних плантацій - новорічних ялинок, для чого щорічно на площі близько 100 га здійснюється їх посадка. Це дозволить без збитку для лісу заготовлювати 500-600 тис. ялинок щорічно.

    Источник: derevo. agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.