• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Управління СБУ в Полтавській області розкрили махінації місцевих комерсантів
    Опубликовано: 2005-11-24 15:05:00
    Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області розкрито факт безпідставного повернення комерційним структурам податку на додану вартість на суму майже 193 тисячі гривень.
    До фінансової махінації виявилися причетними керівники ряду фірм Полтавщини, інших областей України та деякі столичні бізнесмени. За фіктивними документами вони оформили експортну операцію щодо поставки до США та Німеччини 480 одиниць комплектуючих до промислового обладнання. Заявлена комерсантами вартість кожної з одиниць товару становила 383 долари США, хоча, за висновками експертів, разом з упаковкою він коштував трохи більше двох гривень, тобто його ціна завищувалася майже в тисячу разів. В результаті комерційні структури за рахунок безпідставного відшкодування ПДВ незаконно отримали значні кошти з державного бюджету.
    Під час подальшої перевірки оперативниками було встановлено, що іноземні фірми, яким начебто призначалися ці комплектуючі, не пов’язані ні з якою фінансовою діяльністю або взагалі не існують.
    За фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах Управлінням СБУ в Полтавській області порушено кримінальну справу. Ведеться слідство.
    Прес-служба УСБУ в Полтавській області
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.