• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 16.01.2006р.
    Опубликовано: 2006-01-16 15:42:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 440 заяв про злочини. Вжитими заходами 832 (57,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів 6 вбивств,7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 47 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено карабін, 2 обрізи мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 179 набоїв, 300 грамів вибухівки, 7 електродетонаторів.

    За злочини в сфері обігу тичних засобів та психотропних речовин затримано 79 осіб. У них вилучено майже 10 кг тиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 070 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

    Упродовж минулого тижня порушено 917 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 403 – у сфері службової діяльності, у тому числі 77 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 79 доньо-транспортних пригод, у яких 17 осіб загинуло та 86 - травмовано.

    У Звенигородському районі Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 21-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 14 січня на околиці одного із сіл зазначеної області зґвалтував та задушив восьмирічну місцеву жительку, ученицю загальноосвітньої школи.

    У Шахтарському районі Донецької області у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів – 21-річного раніше судимого робітника шахти та 24-річного кочегара загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони вночі 15 січня під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбили у власній квартирі 64-річного господаря помешкання та його 34-річного сина.

    У місті Запоріжжі у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 3 січня в квартирі 26-річного інваліда другої групи під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господаря помешкання.

    У місті Вільнянську Запорізькій області в підсобному приміщенні домогосподарства 76-річної пенсіонерки було знайдено мертвим з травмою голови її 52-річного сусіда. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 33-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 10 січня на вулиці з метою пограбування вбив зного чоловіка металевою трубою й перетягнув його труп до підсобного приміщення сусіднього домогосподарства.

    У Дніпровському районі Києва на місці скоєння злочину затримано 23- та 25-річних громадян Азербайджану, які під час раптово виниклої сварки в автомашині 34-річного таксиста завдали йому смертельні ножові поранення.

    У місті Миколаєві у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох 20-річних місцевих жителів (двоє робітників та студент), які увечері 14 січня, перебуваючи в стані ьного сп’яніння, з хуліганських спонукань пошкодили два прапори одного з виборчих блоків та пластикову табличку, розташовувані на фасаді приміщення обласної громадської організації.

    Боротися з пташиним грипом доводиться за допомогою...

    кримінальних справ

    В Автономній Республіці Крим прокуратурою міста Феодосії порушено кримінальну справу за ознаками складів злочинів, передбачених ст.251, ч.2 ст.364, ч.2 ст.367 КК України (порушення ветеринарних правил, зловживання владою або службових становищем, службова недбалість), відносно посадових осіб птахівницького підприємства та управління ветеринарної медицини зного міста. Вони в порушення вимог Закону України “Про ветеринарну службу” та Плану заходів при можливому виникненні високопатогенного грипу птиці не проводили щоденний контроль за клінічним станом птиці та динамікою її захворювання. Посадові особи зного підприємства при наданні щоденної інформації до управління ветеринарної медицини приховали факт інфекційного захворювання та масової загибелі птиці, внаслідок чого стало можливим поширення пташиного грипу на інші промислові птахівничі господарства, що завдало значних збитків державі та господарствам. Крім того у ні минулого року, вже після виявлення захворювання птиці, ветлікар цього ж підприємства підписував ветеринарні свідоцтва про придатність продукції до реалізації в торговельних закладах міста.

    „Роздавали” інвалідність по 1 тисячі гривень

    На Львівщині міліцією викрито заступника головного лікаря однієї з районних лікарень, яка вимагала та отримала 1 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння останньому в отриманні інвалідності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    Лікарі налагодили „оптову” торгівлю санітарними паспортами

    У місті Дніпропетровську міліцією викрито завідуючого відділенням однієї з міських лікарень, який отримав 1 тис. грн хабара вiд приватного пiдприємця за оформлення для його працівників 14 санітарних паспортів без фактичного проходження ними медичного огляду. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

    Черкаські педагоги підняли розмір „доплати” за сприяння в захисті дипломної роботи

    На Черкащині міліцією викрито завідуючу кафедрою одного з вищих навчальних закладів, яка вимагала та отримала 400 доларів США хабара від студента зазначеного ВУЗу за сприяння в захисті дипломної роботи. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    Колишні посадовці МНС України підозрюються в розкраданні

    державних коштів

    У Києві прокуратурою міста за матеріалами підрозділів ДДСБЕЗ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), відносно колишніх посадових осіб МНС України. Попередньо встановлено, що вони протягом 2003-2005 років здiйснили розкрадання державних коштiв на суму 67 млн гривень.

    Контакти: 256-15-94, 254-75-24, факс 256-11-01, mvsinfomvsinfo

    mvsinfo

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.