• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ПРЕС-РЕЛІЗ про найбільш резонансні злочини та події на 18.01.2006 р.
    Опубликовано: 2006-01-18 14:12:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 573 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 446 (56,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 14 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 55 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2 573 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 446 (56,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 14 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 55 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 4 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 959 набоїв, 200 грамів вибухівки.

    затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 4 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 959 набоїв, 200 грамів вибухівки.

    За злочини в сфері обігу тичних засобів та психотропних речовин затримано 181 особу. У них вилучено більше 27,6 кг тиків.

    затримано 181 особу. У них вилучено більше 27,6 кг тиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 547 осіб.

    , до відповідальності притягнуто 2 547 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 44 особи.

    заарештовано 44 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 250 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 106 – у сфері службової діяльності, у тому числі 26 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 доньо-транспортних пригод, у яких 15 осіб загинули та 111 - травмовано.

    зафіксовано 95 доньо-транспортних пригод, у яких 15 осіб загинули та 111 - травмовано.

    У Харкові у ні минулого року на березі річки Лопань було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 27-річного місцевого жителя, працівника ТОВ. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 22-річного місцевого жителя без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 7 ня м.р. на вулиці, перебуваючи в стані ьного сп’яніння, вбив зного чоловіка ножем й забрав у нього мобільний телефон, золотий ланцюжок та особисті документи. Частину викраденого вилучено.

    у ні минулого року на березі річки Лопань було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 27-річного місцевого жителя, працівника ТОВ. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 22-річного місцевого жителя без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 7 ня м.р. на вулиці, перебуваючи в стані ьного сп’яніння, вбив зного чоловіка ножем й забрав у нього мобільний телефон, золотий ланцюжок та особисті документи. Частину викраденого вилучено.

    У Вільнянському районі Запорізької області на території садового товариства у своєму дачному будинку було знайдено мертвими з ножовим пораненням шиї 46-річного господаря і з травмою голови – 68-річного стоа вказаного товариства, жителя обласного центру. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 20-річного і 30-річного місцевих жителів, обоє без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 16 січня вбили ножем господаря будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв, після чого на подвір’ї каменем завдали смертельні тілесні ушкодження стоу.

    на території садового товариства у своєму дачному будинку було знайдено мертвими з ножовим пораненням шиї 46-річного господаря і з травмою голови – 68-річного стоа вказаного товариства, жителя обласного центру. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 20-річного і 30-річного місцевих жителів, обоє без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 16 січня вбили ножем господаря будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв, після чого на подвір’ї каменем завдали смертельні тілесні ушкодження стоу.

    Контрабандисти взялися за шкури великої рогатої худоби

    У Станично-Луганському районі Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано злочинну групу в складі двох місцевих жителів і трьох громадян Російської Федерації, всі без постійного місця роботи, які контрабандним шляхом ввезли на територію України 40 тонн шкур великої рогатої худоби та 36 тонн облицювального пластику на загальну суму понад 1 млн. гривень.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано злочинну групу в складі двох місцевих жителів і трьох громадян Російської Федерації, всі без постійного місця роботи, які контрабандним шляхом ввезли на територію України 40 тонн шкур великої рогатої худоби та 36 тонн облицювального пластику на загальну суму понад 1 млн. гривень.

    У Броварському районі Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 52-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 3 січня проник до приміщення одного з районних судів Києва й викрав комп’ютер та принтер. Викрадене вилучено.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 52-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 3 січня проник до приміщення одного з районних судів Києва й викрав комп’ютер та принтер. Викрадене вилучено.

    У Дніпропетровській області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вночі 16 січня, підібравши ключі, проник до приміщення бухгалтерії приватного підприємства й викрав 10 тис. гривень. Викрадене вилучено.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вночі 16 січня, підібравши ключі, проник до приміщення бухгалтерії приватного підприємства й викрав 10 тис. гривень. Викрадене вилучено.

    У Солом’янському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 44-річного громадянина Республіки Грузія, який увечері 5 січня викрав мобільний телефон у 18-річної киянки, студентки університету. Викрадене вилучено.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 44-річного громадянина Республіки Грузія, який увечері 5 січня викрав мобільний телефон у 18-річної киянки, студентки університету. Викрадене вилучено.

    У місті Шепетівка Хмельницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 18-річного та 22-річного місцевих жителів, обоє без постійного місця роботи, які ввечері 29 листопада минулого року на вулиці відібрали мобільний телефон у 44-річного місцевого жителя, юриста громадської організації.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 18-річного та 22-річного місцевих жителів, обоє без постійного місця роботи, які ввечері 29 листопада минулого року на вулиці відібрали мобільний телефон у 44-річного місцевого жителя, юриста громадської організації.

    У Любомльському районі Волинської області затримано 34-річного жителя міста Володимир-Волинський, без постійного місця роботи, з автомашини “Жигулі” якого вилучено 17 кілограмів макової соломки.

    затримано 34-річного жителя міста Володимир-Волинський, без постійного місця роботи, з автомашини “Жигулі” якого вилучено 17 кілограмів макової соломки.

    У Арбузинському районі Миколаївської області затримано 53-річного громадянина без певних занять, за місцем ання якого вилучено 1,7 кілограма и.

    затримано 53-річного громадянина без певних занять, за місцем ання якого вилучено 1,7 кілограма и.

    У місті Первомайському Миколаївської області затримано чотирьох місцевих жителів, всі без постійного місця роботи, які займалися виготовленням та збутом тичних засобів. Під час проведення обшуків за місцем ання одного із затриманих вилучено 5,6 кілограма макової соломки, 4,6 мілілітрів ангідриду оцтової кислоти, 400 мілілітрів ацетильованого опію та лабораторне обладнання для виготовлення тичних засобів.

    затримано чотирьох місцевих жителів, всі без постійного місця роботи, які займалися виготовленням та збутом тичних засобів. Під час проведення обшуків за місцем ання одного із затриманих вилучено 5,6 кілограма макової соломки, 4,6 мілілітрів ангідриду оцтової кислоти, 400 мілілітрів ацетильованого опію та лабораторне обладнання для виготовлення тичних засобів.

    „Прихватизували” агропромисловий кооператив

    В Автономній Республіці Крим міліцією викрито посадових осіб агропромислового кооперативу, які у 2005 році, зловживаючи службовим становищем, сфальсифікували рішення загальних зборів ів кооперативу про згоду на продаж частки в пайовому фонді кооперативу громадянину Л. й виписали одноосібне свідоцтво (не маючи фактично майнових сертифікатів) на право власності зазначеної частки на суму 3,2 млн. грн., внаслідок чого останньому незаконно надано право на відчуження майна вказаного кооперативу (зернотоки, будівля контори, пекарні та млини). Надалі Л. за заниженою вартістю здійснив скупку свідоцтв про право власності на частку в пайовому фонді агропромислового кооперативу у ів кооперативу, не маючи на це їх згоди. За даним фактом прокуратурою Сімферопольського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч.ч. 1,3 ст. 358 КК України (шахрайство й підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

    міліцією викрито посадових осіб агропромислового кооперативу, які у 2005 році, зловживаючи службовим становищем, сфальсифікували рішення загальних зборів ів кооперативу про згоду на продаж частки в пайовому фо%ґ кооперативу громадянину Л. й виписали одноосібне свідоцтво (не маючи фактично майнових сертифікатів) на право власності зазначеної частки на суму 3,2 млн. грн., внаслідок чого останньому незаконно надано право на відчуження майна вказаного кооперативу (зернотоки, будівля контори, пекарні та млини). Надалі Л. за заниженою вартістю здійснив скупку свідоцтв про право власності на частку в пайовому фонді агропромислового кооперативу у ів кооперативу, не маючи на це їх згоди. За даним фактом прокуратурою Сімферопольського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч.ч. 1,3 ст. 358 КК України (шахрайство й підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

    На Донеччині міліцією викрито посадових осіб трьох товариств з обмеженою відповідальністю, які протягом 2001-2003 років, шляхом надання неправдивої інформації про фінансово-економічний стан товариств, незаконно отримали в акціонерних банках кредити на суму 4,8 млн. грн. й не повернули їх. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 222 та ч. 2 ст. 366 КК України (шахрайство, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, шахрайство з фінансовими ресурсами й службове підроблення).

    міліцією викрито посадових осіб трьох товариств з обмеженою відповідальністю, які протягом 2001-2003 років, шляхом надання неправдивої інформації про фінансово-економічний стан товариств, незаконно отримали в акціонерних банках кредити на суму 4,8 млн. грн. й не повернули їх. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 222 та ч. 2 ст. 366 КК України (шахрайство, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, шахрайство з фінансовими ресурсами й службове підроблення).

    Здійснювали незаконний видобуток граніту

    На Дніпропетровщині міліцією викрито посадових осіб державного підприємства, які протягом останніх двох років, шляхом обману посадових осіб іншого державного підприємства, незаконно заволоділи правом на розробку надр, завдяки чому здійснювали видобуток гранітних блоків та їх подальшу реалізацію. Внаслідок цього державі завдано збитків на суму понад 1,7 млн. гривень. Прокуратурою Апостолівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

    міліцією викрито посадових осіб державного підприємства, які протягом останніх двох років, шляхом обману посадових осіб іншого державного підприємства, незаконно заволоділи правом на розробку надр, завдяки чому здійснювали видобуток гранітних блоків та їх подальшу реалізацію. Внаслідок цього державі завдано збитків на суму понад 1,7 млн. гривень. Прокуратурою Апостолівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

    У Дніпропетровській області міліцією викрито посадовця одного з міських управлінь юстиції, який у 2002 році вимагав та отримав 23,6 тис. грн. хабара вiд заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння останньому в купiвлi нежитлового примiщення. За цим фактом прокуратурою зного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (отримання хабара).

    міліцією викрито посадовця одного з міських управлінь юстиції, який у 2002 році вимагав та отримав 23,6 тис. грн. хабара вiд заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння останньому в купiвлi нежитлового примiщення. За цим фактом прокуратурою зного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (отримання хабара).

    У Сокальському лісництві піймали „дубових” браконьєрів

    На Львівщині слідчим відділом Сокальського райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 15, ст. 185 та ч. 5 ст. 246 КК України (замах на злочин, крадіжка й незаконна порубка лісу), відносно чотирьох жителів Яворівського району, які на території заповідного заказника Сокальського лісництва здійснювали незаконні порубки цінних порід дубу, чим завдали збитки державі на суму понад 187 тис. гривень.

    слідчим відділом Сокальського райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 15, ст. 185 та ч. 5 ст. 246 КК України (замах на злочин, крадіжка й незаконна порубка лісу), відносно чотирьох жителів Яворівського району, які на території заповідного заказника Сокальського лісництва здійснювали незаконні порубки цінних порід дубу, чим завдали збитки державі на суму понад 187 тис. гривень.

    У Чернівецькій області міліцією викрито iнженера по роботi з побyтовими абонентами та контролера однієї з районних електромереж, які неодноразово вимагали та отримували хабарі від місцевих жителів за непритягнення їх до відповідальності за порушення правил користування електроенергією. Задокументовано ряд фактів отримання правопорушниками хабарів на загальну суму 6,3 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (отримання хабара).

    міліцією викрито iнженера по роботi з побyтовими абонентами та контролера однієї з районних електромереж, які неодноразово вимагали та отримували хабарі від місцевих жителів за непритягнення їх до відповідальності за порушення правил користування електроенергією. Задокументовано ряд фактів отримання правопорушниками хабарів на загальну суму 6,3 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (отримання хабара).

    "ДЗГ МВС України"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.