• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держрезерв України має достатні запаси зерна, щоб у разі необхідності не допустити "хлібної кризи"
    Опубликовано: 2006-01-23 11:06:00

    Про це заявив Голова Держкомрезерву України Богдан Федорчук, коментуючи повідомлення відносно можливого подочання хліба, що з’явились останнім часом у деяких ЗМІ. Говорячи про можливе подочання хліба та втручання держави у цю ситуацію голова Держкомрезерву відзначив, що потрібно усувати першопричини підвищення цін, а не їх наслідки. “Зокрема, якщо ми говоримо про дефіцит продовольчого зерна на внутрішньому ринку, викликаний значними обсягами експортування, тут, очевидно, необхідно говорити про державне регулювання експорту”, - зазначив Богдан Федорчук.

    “Звичайно ж, існують об’єктивні фактори, що можуть вплинути і впливають на ринок зерна і відповідно – на ціну хліба. Це, зокрема, подочання пального та енергоносіїв. Не найкращим чином на ситуації можуть позначитись і теперішні сильні морози”, - сказав Голова Держкомрезерву.

    Обговорюючи питання закупівель до державного резерву, Богдан Федорчук підкреслив, що зерно завжди було і залишається основним пріоритетом. При розподіленні коштів на закупівлю матеріальних цінностей держрезерву кошти на зерно завжди виділяються у першу чергу.

    В той же час, за словами голови Держкомрезерву, ринок зерна потрібно оцінювати комплексно. “Державні запаси – це не лише Держкомрезерв. Слід також брати до уваги ресурси підприємств ДАК “Хліб України” та Аграрного фонду, - зазначив Богдан Федорчук. – Все це - той резерв, який може бути використаний, але тільки в тому випадку, коли всі інші важелі впливу на ситуацію будуть вичерпані”.

    В той же час, за словами Голови Держкомрезерву, Комітет підзвітний Кабінету Міністрів і вживати будь-яких заходів у цьому напрямку зможе лише за умови відповідного рішення Уряду. “Якщо Кабмін вирішить, що ситуація достатньо серйозна і необхідно втручання держави та використання запасів держрезерву, ми негайно виконаємо доручення Уряду. Всі ресурси для цього у нас є”, - заявив Богдан Федорчук.

    "Урядовий портал"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.