• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проект постанови про інформацію Кабінету Міністрів України щодо стану справ в агропромисловому комплексі
    Опубликовано: 2006-02-20 14:26:00

    Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту схвалити проект постанови "Про інформацію Кабінету Міністрів України щодо стану справ в агропромисловому комплексі, підготовки до весняно-польових робіт та заходи щодо недопущення кризових явищ у сільськогосподарському виробництві" (доопрацьований)

    и Комітету вважають, що Кабінетом Міністрів України на виконання вимог законодавства здійснюються соціально-економічні перетворення в аграрному секторі економіки України, спрямовані на формування організаційно-правових структур ринкового типу і створення умов для розвитку контоспроможного агропромислового виробництва.

    Однак, внаслідок того, що урядом недостатньо вжито заходів, спрямованих на реалізацію положень чинних законів щодо АПК, Аграрним фондом не сформовано державний продовольчий резерв зерна та цукру в обсягах передбачених законодавством, стримується направлення бюджетних коштів на державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників, помісячний розпис видатків по пріоритетних бюджетних програмах розвитку села не враховує фактору сезонності сільськогосподарського виробництва.

    Недостатньо проводиться робота щодо розробки технічних регламентів і стандартів та гармонізації їх до вимог Європейського Союзу та Російської Федерації, що призводить до виникнення складних ситуацій на ринках зерна, цукру, м´яса, молока і молочних продуктів, втрати традиційних ринків збуту.

    Недотримання законів та відсутність достатнього фінансового забезпечення державної підтримки сільського господарства, зростання цін на пально-мастильні матеріали, сільськогосподарську техніку, мінеральні добрива, засоби захисту рослин та інші матеріали призвело до значного росту собівартості сільськогосподарської продукції та збитковості виробництва сільськогосподарських культур, ускладнення ситуації на селі, яка щодалі продовжує загострюватися.

    Відсутній належний контроль за ввезенням на митну територію України продукції тваринницького походження. Мають місце факти ввезення на митну територію України продовольчих товарів з порушенням правил митного контролю.

    Комітет пропонує роботу Кабінету Міністрів України з реалізації законодавства в агропромисловому секторі економіки України та про стан підготовки до проведення весняно-польових робіт у 2006 році визнати недостатньою.

    Кабінету Міністрів України рекомендовано, зокрема, опрацювати та до 25 лютого 2006 року прийняти нормативно-правові акти на виконання Закону "Про Державний бюджет України на 2006 рік" щодо фінансової підтримки розвитку агропромислового виробництва і соціальної сфери села. Внести зміни до помісячного розпису видатків Державного бюджету на 2006 рік Міністерству аграрної політики України, передбачивши на перше півріччя не менше 60 відсотків, в т.ч. на перший квартал 40 відсотків видатків року.

    Також передбачити для державних сільськогосподарських підприємств, при затвердженні Порядку і нормативів відрахування господарськими організаціями до загального фонду Державного бюджету України частини прибутку (доходу) за результатами фінансово-господарської діяльності у 2005 році та щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2006 році, норматив відрахування чистого прибутку в розмірі 15 відсотків за підсумками роботи за рік тощо.

    "ВРУ"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.