• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про найбільш резонансні злочини та події на 19.02.2006 р.
    Опубликовано: 2006-02-20 15:08:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1982 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 171 (59,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 50 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшлозаяви про злочини. Вжитими заходами з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів вбивства, фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень,розбійних нападів, пограбувань, фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 38 осіб. У правопорушників вилучено 3 гвинтівки, пістолет, 5 обрізів мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 1,1 тис. набоїв.

    затримано. У правопорушників вилученогвинтівки, пістолет, обрізів мисливських рушниць,одиниці саморобної вогнепальної зброї, набоїв.

    За злочини в сфері обігу тичних засобів та психотропних речовин затримано 158 осіб. У них вилучено 98,9 кілограма тиків.

    затримано осіб. У них вилучено кілограма тиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 168 осіб.

    , вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнутоосіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 особи.

    заарештовано особи.

    Упродовж минулої доби порушено 103 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 41 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 про хабарництво.

    порушено кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них– у сфері службової діяльності, у тому числі про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 доньо-транспортних пригод, у яких 12 осіб загинули та 146 - травмовано.

    зафіксовано доньо-транспортних пригод, у якихосіб загинули та травмовано.

    У місті Костянтинівка Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 17 лютого в квартирі 88-річної пенсіонерки, перебуваючи у стані ьного сп’яніння, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем господарку та її 36-річну квартирантку.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 17 лютого в квартирі 88-річної пенсіонерки, перебуваючи у стані ьного сп’яніння, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем господарку та її 36-річну квартирантку.

    У Звенигородському районі Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 39-річного жителя Катеринопільського району, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 21 січня на вулиці в місті Сміла вбив ножем 21-річну місцеву жительку та викрав мобільний телефон і вироби із срібла. Під час затримання зловмисник намагався покінчити життя самогубством, перерізавши вени на руці (госпіталізовано). Викрадене вилучено. Крім того, у ході слідства встановлено, що затриманий у січні минулого року у Катеринопільському районі в автомашині 27-річного водія таксі, мешканця Шполянського району, під час сварки, що виникла з приводу оплати за проїзд, вбив ножем власника авто та викинув труп у покинутий колодязь.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 39-річного жителя Катеринопільського району, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 21 січня на вулиці в місті Сміла вбив ножем 21-річну місцеву жительку та викрав мобільний телефон і вироби із срібла. Під час затримання зловмисник намагався покінчити життя самогубством, перерізавши вени на руці (госпіталізовано). Викрадене вилучено. Крім того, у ході слідства встановлено, що затриманий у січні минулого року у Катеринопільському районі в автомашині 27-річного водія таксі, мешканця Шполянського району, під час сварки, що виникла з приводу оплати за проїзд, вбив ножем власника авто та викинув труп у покинутий колодязь.

    У Вільнянському районі Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 42-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 16 лютого у своєму будинку під час раптової сварки вбив ножем свою 43-річну співмешканку.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 42-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 16 лютого у своєму будинку під час раптової сварки вбив ножем свою 43-річну співмешканку.

    Двоє молодиків влаштували «маски-шоу» з обрізами

    У місті Новоград-Волинський Житомирської області наряд ВДСО при Новоград-Волинському міськрайвідділі внутрішніх справ прибув за викликом до приміщення комерційно-кредитної спілки, де за декілька хвилин до цього двоє невідомих у масках, увірвавшись до зного приміщення, під загрозою обрізів мисливських рушниць викрали близько 10 тис. гривень. Вжитими заходами за кілька годин після події зловмисників було виявлено та затримано в підвалі зного приміщення. Ними виявилися 22-річний та 26-річний місцеві жителі. У затриманих вилучено два обрізи мисливських рушниць, ніж та частину викрадених грошей. З місця події вилучено учбову гранату РГД-5.

    наряд ВДСО при Новоград-Волинському міськрайвідділі внутрішніх справ прибув за викликом до приміщення комерційно-кредитної спілки, де за декілька хвилин до цього двоє невідомих у масках, увірвавшись до зного приміщення, під загрозою обрізів мисливських рушниць викрали близько 10 тис. гривень. Вжитими заходами за кілька годин після події зловмисників було виявлено та затримано в підвалі зного приміщення. Ними виявилися 22-річний та 26-річний місцеві жителі. У затриманих вилучено два обрізи мисливських рушниць, ніж та частину викрадених грошей. З місця події вилучено учбову гранату РГД-5.

    В Одеській області на залізничній станції Одеса-Головнав результаті проведення спеціальної операції у потягу сполученням Дніпропетровськ-Одеса затримано 15-річного юнака, у якого вилучено 100 фальшивих купюр номіналом 100 доларів США, виготовлених за допомогою комп’ютерної техніки.

    на залізничній станції Одеса-Головнав результаті проведення спеціальної операції у потягу сполученням Дніпропетровськ-Одеса затримано 15-річного юнака, у якого вилучено 100 фальшивих купюр номіналом 100 доларів США, виготовлених за допомогою комп’ютерної техніки.

    Серед ів виявився неповнолітній

    У місті Чернівці в результаті проведення спеціальної операції затримано трьох місцевих жителів віком від 16 до 23 років. Попередньо встановлено, що вони протягом двох останніх років використовували 10 повій для надання уальних послуг. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.302 КК України (створення або утримання місць розпусти і звідництво).

    в результаті проведення спеціальної операції затримано трьох місцевих жителів віком від 16 до 23 років. Попередньо встановлено, що вони протягом двох останніх років використовували 10 повій для надання уальних послуг. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.302 КК України (створення або утримання місць розпусти і звідництво).

    У місті Долина Івано-Франківської області в дачному будинку затримано господаря помешкання і трьох жителів цього ж міста (1961-1974 р.н.), у яких вилучено 54,4 кілограма макової соломки.

    в дачному будинку затримано господаря помешкання і трьох жителів цього ж міста (1961-1974 р.н.), у яких вилучено 54,4 кілограма макової соломки.

    У місті Києві працівниками УДСБЕЗ столичної міліції викрито посадових осіб приватного підприємства, які зловживаючи службовим становищем, під час проведення експертної оцінки акцій, емітованих закритим акціонерним товариством, склали завідомо неправдивий звіт про експертну оцінку 155,1 тис. акцій. У подальшому зазначені акції були вкладені в створення іншого підприємства, але у зв’язку з тим, що оціночна вартість акцій визнана недійсною, новостворене підприємство на теперішній час знаходиться на стадії ліквідації. Зному ЗАТ завдано збитки на суму 5,6 млн гривень. Прокуратурою Дніпровського району міста Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

    працівниками УДСБЕЗ столичної міліції викрито посадових осіб приватного підприємства, які зловживаючи службовим становищем, під час проведення експертної оцінки акцій, емітованих закритим акціонерним товариством, склали завідомо неправдивий звіт про експертну оцінку 155,1 тис. акцій. У подальшому зазначені акції були вкладені в створення іншого підприємства, але у зв’язку з тим, що оціночна вартість акцій визнана недійсною, новостворене підприємство на теперішній час знаходиться на стадії ліквідації. Зному ЗАТ завдано збитки на суму 5,6 млн гривень. Прокуратурою Дніпровського району міста Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

    В місті Одесі під час розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом зловживання владою або службовим становищем відносно працівника Державної податкової інспекції одного з районів, виявлено ще один факт злочинної діяльності. Так, підозрювана в акті перевірки обґрунтованості відшкодування ПДВ на користь малого виробничого підприємства не вказала про проведені вексельні взаємозаліки з повернення ПДВ, внаслідок чого зазначеному підприємству було незаконно відшкодовано з державного бюджету ПДВ у розмірі 9,2 млн. гривень.

    під час розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом зловживання владою або службовим становищем відносно працівника Державної податкової інспекції одного з районів, виявлено ще один факт злочинної діяльності. Так, підозрювана в акті перевірки обґрунтованості відшкодування ПДВ на користь малого виробничого підприємства не вказала про проведені вексельні взаємозаліки з повернення ПДВ, внаслідок чого зазначеному підприємству було незаконно відшкодовано з державного бюджету ПДВ у розмірі 9,2 млн. гривень.

    Римське поселення II-V століть перетворили на городи?

    У Чернівецькій області працівниками відділу ДСБЕЗ УМВС України в області викрито посадових осіб відділу земельних ресурсів однієї з райдержадміністрацій, які протягом 2003-2004 років, без проведення польових обстежень земель та встановлення меж ділянок історико-культурного значення, здійснили роздержавлення та розпаювання земель загальною площею 1,6 га, на яких знаходилася пам’ятка археології (Римське поселення II-V століть). Згідно з даними Чернівецької філії охоронної археологічної служби України цмовна вартість зазначеної пам’ятки становить 9,7 млн. гривень. Прокуратурою Чернівецької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

    працівниками відділу ДСБЕЗ УМВС України в області викрито посадових осіб відділу земельних ресурсів однієї з райдержадміністрацій, які протягом 2003-2004 років, без проведення польових обстежень земель та встановлення меж ділянок історико-культурного значення, здійснили роздержавлення та розпаювання земель загальною площею 1,6 га, на яких знаходилася пам’ятка археології (Римське поселення II-V століть). Згідно з даними Чернівецької філії охоронної археологічної служби України цмовна вартість зазначеної пам’ятки становить 9,7 млн. гривень. Прокуратурою Чернівецької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

    В Автономній Республіці Крим працівниками відділу внутрішньої безпеки викрито посадовця відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх одного з райвідділів внутрішніх справ, який вимагав та отримав 200 доларів США хабара від приватного підприємця за не притягнення його до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    працівниками відділу внутрішньої безпеки викрито посадовця відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх одного з райвідділів внутрішніх справ, який вимагав та отримав 200 доларів США хабара від приватного підприємця за не притягнення його до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    "ДЗГ МВС України"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.