• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон щодо розширення участі народних засідателів у здійсненні правосуддя
    Опубликовано: 2006-03-09 11:02:00

    У Комітеті з питань правової політики знаходиться на розгляді проект закону "Про внесення змін до деяких законів України (щодо розширення участі народних засідателів у здійсненні правосуддя)"

    Законопроектом передбачається розширити можливості громадян у реалізації права на участь у здійсненні судочинства. Пропонується встановити народний контроль за органами судової гілки влади та зменшити можливість суддів зловживати своїм посадовим становищем. Запобігти прийняттю необ´єктивних і упереджених рішень на користь однієї із сторін.

    Зокрема, пропонується внести зміни до Цивільного процесуального і Кримінально-процесуального кодексів та надати право особам, які беруть участь у справі (учасникам процесу) в суді першої інстанції, подавати клопотання про участь у розгляді справи народних засідателів

    Таке клопотання, наголошує автор, народний депутат Б.Губський, подаватиметься у цивільних справах до початку з´ясування обставин у справі та перевірки їх доказами, а у кримінальних справах — до початку судового слідства.

    Прийняття законопроекту дасть можливість посилити громадський контроль за діяльністю суддів та зменшити можливості упередженого вирішення спорів на користь однієї із сторін.

    "ВРУ"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.