• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український Фонд Соціальних Інвестицій впровадить 14 мікропроектів
    Опубликовано: 2006-03-27 15:47:00

    3 жовтня 2005 року в Турійському та Володимир-Волинському районах розпочав роботу Український Фонд Соціальних Інвестицій (надалі УФСІ) основною метою діяльності якого є поліпшення умов життя малих громад і вразливих верств населення, переважно в сільській місцевості, шляхом покращення якості соціальних та комунальних послуг.

    “Фонд соціальних інвестицій” це Проект Уряду України і є одним з наймасштабніших у соціальній сфері України за напрямками діяльності та обсягами фінансування. Проект виконуватиметься в усіх областях України та АР Крим протягом 2002-2007рр. Загальна вартість Проекту складає близько 70 млн. дол. США.

    До конкурсу мікропроектів зголосилися 42 громади Турійського району, які пройшли декілька етапів відбору та оцінювання. В результаті проведеної роботи рішенням виконавчої дирекції УФСІ рекомендовано до впровадження 14 мікропроектів на загальну суму близько 4,3 млн. грн.

    Підтримку у вигляді соціальних інвестицій в Турійському районі отримають громади Турійська, Лукова, Купичіва, Липи, Макович, Солович, Кульчина, Краті, Ставок, Мокреця, Городильця, Тагачина, Руди та Годович. Інші мікропроекти рекомендовані до резерву, і будуть впроваджені за умови відмови від співфінансування проектів переможцями.

    Результати конкурсу також були затверджені днями на засіданні обласної спостережної ради з питань впровадження соціальних інвестицій під головуванням заступника голови облдержадміністрації Байцима В.Ф.

    За пропозицією а спостережної ради голови Турійської райдержадміністрації Василишина О.В. під час засідання було обговорено подальші кроки реалізації проектів, визначено необхідну підтримку з боку органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади області та районів.

    Затвердження мікропроекту – це лише перший крок для отримання соціальних інвестицій. Наступний етап - це збір власного внеску громади, оскільки її роль, як рівноправного партнера, закріплена також у принципі співфінансування, за яким УФСІ забезпечує до 90 відсотків фінансування, а місцева громада – не менше, ніж 10 відсотків загальної вартості. Саме внесок громади є підтвердженням гостроти проблеми, яку планується вирішити.

    "Урядовий портал"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.