• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кірєєв : “Головна мета – створити рівні умови на ринку ьної продукції”
    Опубликовано: 2006-04-06 17:28:00

    5 квітня 2006 року відбулася робоча зустріч Голови ДПА України Олександра Кірєєва, першого заступника Голови Григорія Оперенка та заступника Голови Сергія Лекаря з представниками бізнесу у сфері виробництва та обігу спирту та ьних напоїв. На зустріч запросили представників близько 40 підприємств та організацій цієї галузі, серед яких Міністерство аграрної політики, Держспоживстандарт, державний концерн “Укрспирт”, ТОВ “Союз-Віктан”, ЗАТ “Олімп”, асоціації “СОВАТ”, ТОВ “ВДК “Княжий град”, ЗАТ “Одеський чний завод” та інші.

    Темою для бесіди стало обговорення проблеми зменшення тіньового обігу ьної продукції, аналіз податкового навантаження з податку на прибуток, податку на додану вартість, акцизного збору при виробництві та реалізації спирту та ьних напоїв та забезпечення стабільності і в повному обсязі надходжень до бюджету зазначених податків.

    Голова ДПА України Олександр Кірєєв насамперед подякував присутніх за суттєве збільшення надходжень до бюджету від підприємств галузі за підсумками минулого року. Зокрема, надходження від акцизного збору у 2005 році в порівнянні з 2004 роком збільшилися на 28%. Водночас за І квартал цього року надходження платежів до бюджету від виробників лікеро-горілчаної продукції скоротились на 10%.

    Головна мета зустрічі, підкреслив Олександр Іванович – чесна, відверта розмова про створення рівних контних умов на ринку ьної продукції, щоб тіньовим підприємствам було тісно і незручно на цьому ринку.

    Під час своїх виступів підприємці висловлювали свої пропозиції щодо покращення та врегулювання співпраці з податковими органами, акцентували увагу на тому, що підтримують державницьку позицію ДПА стосовно виробників і підприємств ьної промисловості, налагодженню партнерських стосунків між сторонам та висловили побажання щодо подальшого покращення співпраці, відзначивши позитивні кроки ДПА в цьому напрямі.

    На нараді звернули увагу на те, що спільні зусилля щодо зменшення кількості “тіньовиків” на ринках дають позитивні результати. Так, за минулий рік виявлено 121 підпільний цех з виготовлення ьної продукції, що неможливо було б зробити без зацікавленості в цьому безпосередніх виробників. При цьому, звичайно, існують і проблеми, про які має сенс говорити на таких зустрічах.

    На закінчення Олександр Кірєєв ще раз подякував підприємцям за зустріч, побажав процвітання бізнесу, зростання прибутків та збільшення платежів до бюджету.

    "ДМСУ"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.