• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Єхануров представив колективу новопризначеного Міністра транспорту та зв`язку України
    Опубликовано: 2005-10-04 09:09:00
    Прем`єр-міністр України Юрій Єхануров представив колективу Міністерства транспорту та зв`язку новопризначеного Міністра Віктора Бондара. Для співробітників транспортного відомства він не нова людина, адже перед призначенням працював першим заступником Міністра транспорту та зв`язку.
    Прем`єр-міністр від імені Президента і від себе особисто подякував попередньому керівнику відомства Євгену Червоненку за проведену роботу. А новому Міністру зауважив: „Міністерство – це правила гри. Міністерство – це державне регулювання. Міністерство – це міжнародні зв’язки, це робота, яка пов’язана саме з регулюванням галузі. Всі господарюючі суб’єкти працюють самостійно, не треба ними командувати.” Він також наголосив, що найголовніше для Мінтрансзв`язку реалізувати стратегію та ідею розвиткку України як транзитної держави.
    Оголосивши колективу Указ Президента України про призначення Віктора Бондаря Міністром транспорту та зв’язку України, Прем`єр-міністр сказав: „Коли я пропонував цю молоду людину на пост Міністра, я хотів, щоб у вас був спокій. І тому перший заступник став Міністром. По-друге, зйте часи, коли мами становилися люди відповідного віку і був тоді серйозний прорив в країні. А це теж немало.”
    Міністр Віктор Бондар, у свою чергу, сказав: „Ми, працівники одного з найголовніших бюджетоутворюючих Міністерств, розуміємо, яка відповідальна задача покладається на нас. У нас надзвичайна розгалуженість підгалузевих напрямків: це й морські питання, і авіаційні, і залізничні, і питання автомобілістів, і зв’язку... Передусім необхідно створити „доню карту”. Виокремити п’ять-десять головних питань, які необхідно вирішити протягом року.
    Протягом цього року ми підвищимо прозорість нашої діяльності, в першу чергу, у вигляді використання сучасних інформаційних технологій. Це буде потужний сайт, який дасть змогу щохвилини отримувати інформацію про діяльність Міністерства, про витрачання коштів, про державні закупівлі і про підпорядковані Міністерству організації.
    Другий напрямок – це розвиток транзитних перевезень. Сподіваємося протягом року провести потужні надзвичайні міжнародні переговори з усіма нашими сусідами, вийти на підписання міжурядових угод, які дозволять підвищити рівень транзиту. Я особисто займуся питаннями міжвідомчої координації, щоб спростити всі процедурні питання, які пов’язані з митним оформленням, з переміщення товарів через кордон, щоб на будь-яких міжнародних зустрічах не виникало питання, що наші кордони непрозорі.
    Третє питання – галузевий розвиток. Інфраструктурою, морськими портами, аеропортами, необхідно займатися системно. Ми в цьому році випишемо і покажемо по кожному підприємству плани розвитку, виведемо на них міжнародних інвесторів.
    Ну і найголовніше: ми повністю прозоро будемо вести всю діяльність наших підприємств, виведемо їх із тіні, щоби бюджет був наповнений, щоб не було ніяких заборгованостей по заробітній платі, по соціальним питанням.
    У наступні три місяці підготуємо програму розвитку всієї соціальної сфери, яка є в Міністерстві, щоб протягом трьох-чотирьох років остаточно вирішити, які соціальні об’єкти необхідно передати на утримання комунальних підприємств та інших профільних міністерств. Так ми зменшимо фінансове навантаження на підприємства галузі, підвищимо рівень відрахувань до бюджету.”
    Урядовий портал
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.