• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китайська делегація відвідала Кіровоград
    Опубликовано: 2005-10-11 09:31:00
    В рамках триденного перебування офіційної делегації міста Сюйцжоу провінції Цсянсу Китайської Народної республіки в Кіровограді 10 вересня відбулась зустріч ів делегації з керівництвом обласної державної адміністрації.
    У складі делегації прибули: віце-мер міста Сюйчжоу Сяо Цзунь, начальник повіту Фен-сянь міста Сюйчжоу Чжао Бао-хуа, начальник Головного постачально-збутового кооперативу м. Сюйчжоу Шань Сін-чан, голова правління Комбінату інженерних технік м. Сюйчжоу Ван-Мінь. Обласну владу на зустрічі представляли: заступники голови облдержадміністрації Вадим Черниш та Віктор Демченко, заступник голови облансої ради Юрій Целих, начальник управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та торгівлі Анатолій Бойко.
    Мета прийому делегації: розвиток міжрегіонального та інвестиційного співробітництва відповідно до обласної Програми виставково-ярмаркових заходів та презентацій області на 2005 рік, підтримка дружніх відносин між містом Сюйчжоу і Кіровоградщиною та опрацювання питань можливості налагодження торгово-економічного співробітництва представників бізнесових структур обох сторін.
    Від імені Кіровоградської обласної державної адміністрації ів офіційної делегації привітав заступник голови ОДА Вадим Черниш. Він розповів про стан соціально-економічного, наукового та культурного розвитку Кіровоградської області, проінформував про структуру аграрного і промислового комплексу Кіровоградщини, зокрема зазначив, що область характеризується крупними покладами рідкісних металів, знайдено 340 родовищ корисних копалин, 107 з яких розробляються. "Керівництво Кіровоградської області приділяє велику увагу розвитку регіонального співробітництва з представниками іноземних держав.
    Ми намагаємось вивести відносини з китайською стороною на якісно новий рівень співробітництва в галузях економіки, промисловості, сільського господарства, культури", - підкреслив Вадим Черниш.
    Віце-мер міста Сюйчжоу від імені офіційної делегації подякував кіровоградцям за щирий прийом, познайомив присутніх з основними показниками діяльності Головного постачально-збутового кооперативу та Комбінату інженерних технік м. Сюйчжоу. Комбінат займається виготовленням будівельних машин. В минулому році загальних обсяг виробництва підприємства склав 2,5 млрд. доларів.
    Гості розповіли про інфраструктуру м. Сючжоу, яке має близько 9 млн. населення. В провінції розвинене сільське господарство, машинобування, легка та обробна галузі промисловості. Серед 300 китайських міст м. Сюйчжоу займає 46 позицію по змагальній потужності, грошовому та товарному обігу. Говорячи про транспортне сполучення, Сяо Цзунь зазначив, що місто є одним з важливих вузлів сполучення, має залізну дорогу, високошвидкісне шосе, власний аеродром, ще одним з засобів пересування мешканців міста є Великий китайський канал.
    Представники китайської делегації підкреслили, що основною метою їх приїзду є укріплення дружніх стосунків з українськими партнерами: "Ми прагнемо поглиблення економічного співробітництва і хочемо, щоб китайські товари знайшли своє місце на українському ринку та китайці мали змогу придбати українську продукцію".
     
    З метою поглиблення дружніх стосунків між містами-побратимами, китайська сторона запросила кіровоградське обласне керівництво до себе з відповідним візитом.На завершення офіційної зустрічі господарі та гості обмінялися традиційними національними сувенірами.
    В рамках програми перебування китайська делегація відвідала ВАТ "Червона зірка", ЗАТ "Радій", Кіровоградський національний технічний університет, провела ділові зустрічі в регіональній торгово-промисловій палаті та налагодила стосунки з представниками провідних торговельних підприємств області.
    "Урядовий портал"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.