• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь в церемонії відкриття музею
    Опубликовано: 2005-10-11 15:54:00
    Президент України Віктор Ющенко взяв участь в урочистій церемонії відкриття музею первісного мистецтва на території Державного історико-археологічного музею-заповідника «Кам’яна могила».
     
    У своєму вітальному слові Глава держави зазначив, що відкриття музею є результатом співпраці влади та бізнесу на шляху відродження національної спадщини і культурних пам’яток України. У цьому контексті В. Ющенко подякував керівництвe ВАТ «Дніпроспецсталь» за інвестування даного проекту (у квітні 2005 р. між керівництвом заповідника, запорізькою ОДА та підприємством було укладено інвестиційну угоду про завершення будівництва музейного комплексу «Кам’яна могила» на суму 1,8 млн. грн.).
     
    Говорячи про важливість збереження та популяризації музею-заповідника, В. Ющенко назвав його «унікальним об’єктом людства, до якого прокладені стежки з усіх континентів». Президент підкреслив, що вважає за необхідне надати «Камяній могилі» статус Національного заповідника.
     
    Глава держави також повідомив, що під час переговорів з представниками ЮНЕСКО, серед іншого, порушувалося питання про внесення цієї історичної пам’ятки до реєстру культурної спадщини ЮНЕСКО. Президент висловив переконання, що в Україні є велика кількість історичних та культурних об’єктів, які ще має побачити світ.
    В. Ющенко також подякував працівникам музею-заповідника за те, що вони змогли вберегти цю унікальну історичну спадщину в нелегких умовах.
     
    Державний історико-археологічний музей-заповідник «Кам’яна могила», розташований біля с. Терпіння Мелітопольського району Запорізької області, є унікальною пам’яткою стародавньої історії та культури. Будівництво відкритого сьогодні музею відбулося в рамках виконання Програми Президента України «Десять кроків назустріч людям», одним із пунктів якої є збереження культурних надбань та спадщини українського народу.
     
    Завдяки інвестиційній підтримці проекту з боку ВАТ «Дніпроспецсталь» було завершено будівництво приміщення музею «Кам’яна могила», впорядковано територію заповідника, вздовж траси «Москва – Сімферополь» встановлено рекламні щити із запрошенням відвідати цю унікальну пам’ятку України.
     
    ELCOMART Политика
     
     
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.