• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко проводить нараду з представниками бізнесових кіл
    Опубликовано: 2005-10-13 15:00:00
    На початку наради Глава держави наголосив, що сподівається на щиру розмову, оскільки і бізнесменів, і владу не влаштовують ті умови, в яких національний бізнес працює сьогодні. Відтак, зазначив він, вирішення потребує «низка складних питань», зокрема у сферах
    регуляторної, фіскальної та митної політики.
    Ситуація з тінізацією бізнесу складалася впродовж попередніх десяти років, і змінити це досить складно, визнав Президент. Він нав, що і дотепер рівень тіньової економіки в Україні залишається досить високим і становить близько 45 – 47%, а в деяких галузях, зокрема на автомобільному ринку, сягає 52%.
    «Сьогодні ви належите до кола людей, які можуть формувати основи впевненої, впливової, чесної політики», – сказав В. Ющенко, звертаючись до учасників наради. – «Бізнес має вийти на легальні відносини з державою».
    Президент підкреслив, що мета сьогоднішньої зустрічі якраз і полягає в тому, щоб обговорити механізми вирішення проблемних питань з тим, аби плідні відносини між владою і бізнесом зрештою відбулися.
    Серед актуальних питань, що потребують вирішення, Глава держави назвав, зокрема, проведення земельних аукціонів для полегшення процедури землевідведення, вдосконалення та уніфікацію стандартів, здійснення принаймні 5 – 6 соціальних реформ з метою подальшого зниження соціальних податків, реформування митної політики.
    «Влада програє, якщо не знайде діалог з бізнесом», – констатував В. Ющенко.У цьому контексті Президент наголосив, що з січня 2006 року в Україні вироблятиметься нова фіскальна політика, наслідком якої має стати зменшення рівня соціального податку, хоча б удвічі.
    У своєму виступі В. Ющенко також торкнувся питання залучення в українську економіку національних та іноземних інвестицій. На жаль, констатував він, за дев’ять місяців поточного року темпи інвестування в Україні скоротилися в чотири рази, і зараз цей показник становить лише 7,5 – 7,8%. «Фактично це означає стагнацію в інвестиційному колі», – сказав він, навши, що темпи економічного зростання також скоротилися – з 6,5% на початку року до 1,6% у серпні.
    Під час наради Президент доручив Мінпромполітики, Мінекономіки та Держмитслужбі створити робочу групу із залученням експертів та урядовців, щоб виробити нову редакцію Митного кодексу та митних тарифів. Глава держави також дав доручення Міністерству економіки створити робочу групу з питань врегулювання автомобільного ринку. Серед іншого, учасники наради погодилися, що громадськість має активно залучатися до вироблення стратегічних рішень щодо розвитку економіки.
    У нараді беруть участь міністр економіки Арсеній Яценюк, міністр промислової політики Володимир Шандра, голова Державної митної служби Олександр Єгоров, заступник голови Державної податкової адміністрації Борис Горбанський, радник Президента України Ксенія Ляпіна, представники Міжнародної торговельної палати, Всеукраїнської асоціації дилерів, Асоціації чорної металургії, а також таких підприємств як ДП «Адідас Україна», ХК «Бліц-інформ», ЗАТ «Чумак», ТОВ «Зерно», ЗАТ «Українська торгово-промислова корпорація», ВАТ «Ювелірсервіс», ТОВ «Нестле Україна», корпорації «Інком», «Ельдорадо» та інші. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
    ELCOMART Политика
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.